Оценяват вредите върху европейската икономика от коронавируса

  • 27 февруари 2020 11:34

  • 381
  • 0
Оценяват вредите върху европейската икономика от коронавируса
© Gettyimages

Вицепрезидентът на Европейската инвестиционна банка /ЕИБ/ Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена съобщи на пресконференция в МС, че икономисти, в това число и от Банката, подготвят анализ по темата за отражението на кризата с коронавируса върху икономиката на ЕС.

"Тези анализи започват да се правят. Ще има отражение върху европейската икономика вероятно, защото спирането на доставките /от Китай/, като първо отражение, се вижда по първоначални данни върху автомобилната индустрия, заради ограничаването на доставки на компоненти, които се произвеждат в тази източна част на света", каза Павлова.

Деница Сачева призова хората да не се поставят под карантина самоцелно

Тя допълни, че ще се прави изследване кои са другите сектори на европейската икономика, върху които това ще повлияе. В същия момент, вярвам, че това би могло и би трябвало да се използва като възможност за икономиката на Европа, ако се пренасочат усилията и инвестициите в европейско производство на тези компоненти, допълни Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена.

Вицепрезидентът на Европейската инвестиционна банка и заместник-министърът на финансите Маринела Петрова представиха дейността на Банката през 2019 г., операциите ѝ в България и възможностите за бъдещо партньорство и взаимодействие. Днес ще се проведе и конференция на тема: „Investment and Investment Finance in Bulgaria”, организирана съвместно от ЕИБ и Министерството на финансите. Фокусът на събитието е поставен върху инвестиционните приоритети и нужди на страната ни и в нея ще участват икономисти и представители на финансови институции и бизнеса у нас. 

БТА
381 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини