Бащата на Грета Тунберг: Тя страдаше от депресия и отказваше да яде, преди екопротестите

  • 30 декември 2019 15:25

  • 16959
  • 8
Бащата на Грета Тунберг: Тя страдаше от депресия и отказваше да яде, преди екопротестите
© gettyimages

Бащата на екоактивистката Грета ТунбергГрета ТунбергГрета Тинтин Елеонора Ернман Тунберг, родена на 3 януари 2003 г. е шведска ученичка и климатична - Сванте Тунберг изрази съжаление, че дъщеря му е станала това, което е сега. Актьорът Тунберг участва в предаване на Би Би Си Радио 4.

Той сподели, че Грета е страдала от депресия в продължение на "три или четири години", преди да започне да пропуска часовете в петък, за да протестира срещу изменението на климата през 2018 година. Той каза, че поради депресията, тя спряла да говори и отказала да яде. Сванте започнал да прекарва повече време с Грета и по-малката ѝ сестра Беата в дома им в Швеция.

Грета Тунберг: Климатичните промени са екзистенциално извънредно положение

14-годишната Беата е диагностицирана с хиперактивност с дефицит на вниманието, синдром на Аспергер и обсесивно-компулсивно разстройство. Тя вече е борец за феминистката кауза и амбициозна певица. Грета има и Аспергер и обсесивно-компулсивно разстройство, но тя посочи аутизма си като "свръхсила", а не като тежест.

Съпругата на Сванте, известната оперна певица Малена Ерман, анулира договорите си, за да може да бъде заедно с останалата част от семейството, каза той. Когато започнаха да разглеждат въпроса за изменението на климата, Грета разви интерес към решаването на проблема. Сванте Тунберг разказа, че е нарекла родителите си „огромни лицемери“ за това, че не вземат достатъчно сериозно проблема с климата. Въпреки благоприятното отразяване в медиите и признанията на западните политици и културни дейци, Грета не успя да спечели всеобщо признание, тъй като мнозина я нарекоха жертва на насилие над деца или предположиха, че тя е манипулирана.

Сванте казва още в предаването, че смята, че е "лоша идея" Грета да отиде на "фронтовата линия" в борбата срещу изменението на климата, но пояснява, че дъщеря му се справя с критиките "невероятно добре".

Грета Тунберг се прибра у дома 

Баща ѝ заяви, че се надява нещата да станат „по-малко интензивни“ за семейството и добавя, че вярва, че Грета наистина иска да се върне в училище.

Той придружаваше Грета на нейните трансатлантически пътешествия, но каза, че няма да има нужда да го прави, тъй като на 17 януари тя навършва 17 години. „Ако тя има нужда от мен там, ще се опитам да го направя“, казва той, „но мисля, че тя все повече и повече ще се справя сама, което е чудесно“.

Самата Грета ТунбергГрета ТунбергГрета Тинтин Елеонора Ернман Тунберг, родена на 3 януари 2003 г. е шведска ученичка и климатична призова хората да възприемат климатичните промени като реално извънредно положение в навечерието на Новата година. Климатичните промени са "екзистенциално извънредно положение", към което най-накрая трябва да бъде проявено нужното отношение, без значение на партийните политики или политически мнения, написа тийнейджърката.

Мая Йорданова
16959 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар

2019.12.30 | 19:50

8

Като гледам и бащата е малоумен

2019.12.30 | 19:09

7

тези олигофрени не са в ред , водят някакъв изкуствен начин на живот , в България на село близо до природата е истината , теди са пълни олигофрени

Борбата с климатичните промени

2019.12.30 | 19:09

6

е космическа музика за повечето тук.

доволен

2019.12.30 | 18:01

5

малка,психясала мърла,която се стреми към наградата за нобел-мир,а като стане пълнолетна ще се прави на активистка за да не работи!!!УРУД !!!

куха леика

2019.12.30 | 17:39

4

Ас мисля че пилешките хормони я напъват, това ни очаква с тез храни.

2019.12.30 | 15:48

1

Ако знаете колко психопати има в Швеция...Дълго време мислех, че ние, българите, не сме достатъчно умни да разберем развитите скандинавци, а те се оказаха най-обикновени тъпанари с болни мозъци.

2019.12.30 | 16:52

3

Ама и в България има страшно много психопати и русофили!

2019.12.30 | 16:02

2

Точно

Добави коментар

Водещи новини