Екоактивисти протестират срещу автосалона в Мюнхен

  • 11 септември 2021 16:34

  • 1056
  • 2
Екоактивисти протестират срещу автосалона в Мюнхен
© Getty images

Стотици екоактивисти протестират днес срещу провеждането на международното автомобилното изложение (ИАА - IAA) в Мюнхен. Според тях секторът не прави достатъчно, за да намали емисиите си на парникови газове, предаде Франс прес.

"Климатичната криза вече е налице, няма нужда от ИАА", "Да спасим планетата": неколкостотин активисти започнаха по обед с плакати в ръце демонстрация на Терезиенвизе, огромен площад в западната част на града. Демонстрацията включва и поход, преминаващ покрай мюнхенската гара. Организаторите се надяват десетки хиляди демонстранти да се присъединят с велосипеди.

Детройтският международен автосалон бе отложен с една година заради коронавируса

Автосалонът се провежда от вторник до утре в конгресната зала на града. Тази година акцент се поставя на предизвикателството за електрификация на сектора и се дава трибуна на "мобилността", а не толкова на автомобилите. Представят се над 70 марки велосипеди, информира БТА.

Тази нова концепция обаче не успокои исканията на протестиращите. "Въпреки устойчивия си аспект, ИАА си остава търговски панаир на автомобилната индустрия", отбеляза асоциативният колектив зад демонстрациите.

Теодора Александрова
1056 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
soma

2022.11.04 | 17:05

2
abe lekuwani ne bre prebiwani
hm

2021.09.11 | 18:21

1
тея са луди и трябва да бъдат лекувани

Добави коментар

Водещи новини