Вече има специализиран интернет портал за хора с онкологични заболявания

Вече работи специализиран интернет портал за хора с онкологични заболявания. Той ще помага най-вече на страдащи от ракови болести, но ще бъде достъпен и за неправителствени и пациентски организации, лечебни заведения и държавни институции, съобщи председателят на Сдружение "Българска асоциация на хора с онкологични и други заболявания "Живот" Минка Арабаджиева на пресконференция в Хасково, предаде БТА.

Сайтът ще бъде място за дебат на хора със здравословни проблеми. Те ще могат да изказват мнения, да споделят проблеми и опит, и да търсят отговори на въпроси, свързани с лечението им, уточни Арабаджиева.

По думите ѝ вече има посещения на заинтересовани на създадената платформа onkoportal.org, въпреки че тя още не е достигнала очакваното ниво. На следващ етап специалисти се предвижда да консултират хората, чийто поставени въпроси и проблеми ще бъдат систематизирани и групирани.

В дискусия ще могат да се включват и лечебни заведения, които също могат да дават полезни насоки на нуждаещите се, каза още Арабаджиева.

Тя посочи, че сайтът е създаден в рамките на проекта "#Да защитим нашата грижа", който е финансиран с близо 90 000 лева по ОП "Добро управление". Сдружение "Живот" е отпечатало и наръчник в помощ на пациентите и тяхната възможност за участие в процеса на формулиране и изпълнение на здравните политики и законодателство у нас, както и информационен материал на тема "Ранна диагностика и превенция на онкологични заболявания в България".

Отчетено е било, че през последните години се наблюдава трайна тенденция пациентските организации да проявяват активност както при обсъждането на конкретни предложения, така и при формулирането на държавни приоритети в областта на общественото здраве.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Болести

още

Анкета

Повлия ли COVID-19 на живота Ви?

Повлия ли COVID-19 на живота Ви?

Избрано от Интернет