НЗОК търси алтернатива за изследванията на онкоболните

Надзорният съвет на Здравната каса ще заседава днес за допълнителните средства за изследвания с ПЕТ скенер и ядрено-магнитен резонанс. Те са нужни, тъй като липсват изотопи за специално изследване на онкоболни, с което се установява стадия на заболяването.

То може да бъде заместено от други изследвания, сред които именно ПЕТ скенер и ядрено-магнитен резонанс. Прогнозите са, че между 1200 и 2000 пациенти с онкологични заболявания ще се обърнат към лекуващите си лекари, за да ги насочат към алтернатива.

Изотопите липсват, тъй като фирмата вносител не е доставила последните дози по договора си със здравното министерство. А друга, която да иска да доставя, все още няма.

Коментари

  1. 2019.06.05 | 18:12

    Нали Винету Пожарникарски се биеше в гърдите като Кинг Конг, че ще произвеждаме тези изотопи още 2018г но вече се скри като мишка и бута други да решават проблемите?

  2. 2019.05.08 | 08:30

    Хубава работа ама ”българска”. Докога ще продължават тези цигании?! Време е г-да управляващи да се замислите защото м/у нас онкоболните има много млади онкоболни. Жал ми е за тях . Ние по-старите как да е..

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

НЗОК

още

Анкета

Повлия ли COVID-19 на живота Ви?

Повлия ли COVID-19 на живота Ви?

Избрано от Интернет