Столична община и организация „Шалом“ с кампания за безплатни очни прегледи на деца

  • 01 април 2019 14:52

  • 328
  • 0
Столична община и организация „Шалом“ с кампания за безплатни очни прегледи на деца
© gettyimages

Столичната община и организацията на евреите в България „Шалом“ започват от утре кампания за безплатни очни прегледи на деца, която ще продължи през април и май.

„От няколко години нашата клиника активно партнира на Столична община за осъществяването на тези прегледи и само за последните няколко години над 5000 деца на възраст между 6 и 8 г. са прегледани от наши специалисти“, заяви пред БНР доц. д-р Александър Оскар, водещ детски офталмолог от „Александровска болница“.

Оскар заяви, че новото тази година е, че с обединяването на усилията на няколко неправителствени организации се цели да се помогне на повече деца. Една от тези организации е „Шалом“, на която д-р Оскар е председател.

Към инициативата са се включили още Лайънс клуб Иван Рилски, Националната мрежа за децата, както и най-голямата верига специализирани детски оптики.

„Най-важното в тази възраст е т.нар. мързеливо око, което засяга около 6% от всички деца. Много често то няма никакви външни прояви и проблемът се установява едва при профилактичен преглед“, каза той.

Д-р Оскар уточни, че започва прегледите в 15 столични детски градини и в много училища в София. „Желанието ни е това да стане редовна част от календара на Столична община всяка пролет и есен“, допълни д-р Оскар.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
328 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини