Румен Радев проведе среща с председателя на организацията на българските евреи "Шалом"

  • 15 юни 2021 15:56

  • 440
  • 3
Румен Радев проведе среща с председателя на организацията на българските евреи "Шалом"
© Президентство

Предстоящи инициативи, посветени на паметта за подвига на българския народ при спасяването на десетки хиляди български и чужди граждани от еврейски произход по време на Втората световна война, обсъдиха президентът Румен РадевРумен Радев Румен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на и председателят на организацията на българските евреи „Шалом“ д-р Александър Оскар, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

По време на срещата, проведена в сградата на Администрацията на президента, бяха коментирани и предложения на ръководството на еврейската общност, свързани със събития, насърчаващи толерантността и ценностите в съвременното общество – като ефективно противодействие на езика на омразата и разделението.

Радев: На 10 март си спомняме за спасяването на българските евреи и за моралния урок, завещан от предците ни

Президентът изрази удовлетворение от доброто сътрудничество с представителите на еврейската общност в страната. Той приветства д-р Оскар с избирането му за вицепрезидент на Световния еврейски конгрес, което е висока лична оценка и несъмнено признание за историческата роля и принос на България в изграждането на отношения на взаимно уважение между различни общности и култури. От своя страна председателят на „Шалом“ изрази благодарност към държавния глава за насърчаващата подкрепа към българската еврейска общност.

Novini.bg
440 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2021.06.15 | 16:24

3
Стотици фирми и лица свързани с Пеевски са за съд и затвор
Васо Сръбския

2021.06.15 | 16:13

2
Чифутска измет! Врагове на Човечеството!
НЕСТОР МАХНО

2021.06.15 | 16:01

1
ДА ВНИМАВА С ЕВРЕИТЕ! ТЕ СА СПОСОБНИ ДА ИЗКАЛЯТ ВСЕКИ! ЧИФУТИ!

Добави коментар

Водещи новини