Дерматолози организират безплатни прегледи за акне

  • 27 септември 2017 13:19

  • 5342
  • 0
Дерматолози организират безплатни прегледи за акне
© pixabay.com

Започва образователна кампания за правилната грижа за кожа с акне, в която ще се включат 270 дерматолози от цялата страна. Това каза доц. Гриша Матеев, председател на Българското дерматологично дружество.

Дерматолозите ще преглеждат и консултират безплатно в периода 9-13 октомври. Желаещите да се прегледат трябва задължително да се запишат предварително, като данните за участващите дерматолози са публикувани на интернет страницата www.bioderma.bg.

Близо 90 на сто от хората на възраст 13-24 год. са засегнати от акне в различна степен, но само 10-15 на сто от тях търсят помощ от лекар, единодушни са дерматолозите. Доц. Матеев подчерта, че акнето не е инфекциозно заболяване, а възпалително и се нуждае от лечение. Мит е, че заболяването изчезва и без лечение, допълни той.

Акне се лекува най-малко 3-6 месеца, каза още лекарят. По думите на доц. Матеев засегнатите трябва да ограничат консумацията на шоколад, не трябва да се самолекуват, кожата да не се третира със спирт. Акнето протича по-тежко при пушачи, при жени с хормонален дисбаланс, както и при подложени на стрес.

Лечението на белезите от акне е много скъпо, каза доц. Петьо Брезоев, дерматолог. Той добави, че в интерент има много подвеждаща информация за лечението на акне и посъветва засегнатите от болестта да не се самолекуват.

Последвайте канала на

Нора Виткова
5342 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини