Няма нужда да се обличаме в космически екип срещу ебола, обяви Ненков

  • 21 ноември 2014 07:57

  • 2500
  • 1
Няма нужда да се обличаме в космически екип срещу ебола, обяви Ненков
©

Не е вярно, че не сме подготвени за ебола. Нямаме подготовката на западните страни, но колегите в инфекциозните отдели имат готовност за действие.

Това увери в сутрешния блок на бТВ бившият здравен министър от служебния кабинет на проф. Георги БлизнашкиГеорги Близнашки Проф. Георги Петков Близнашки е роден на 4 октомври 1956 г. в с. Скравена, Софийска – д-р Мирослав НенковМирослав Ненков Мирослав Ненков е роден на 15 март 1969 г. в град София. Завършил е специалност  по повод внесената паника за евентуална зараза на българин, завърнал се от Сиера Леоне, каквито притеснения се оказаха неоснователни.

Не сме подготвени като страни като Испания, но не сме и тотално неподготвени, аргументира се той.

Ебола се разпространява по един много неприятен начин – чрез телесни течности, не по въздушно-капков път, подчерта Ненков.

Дори не е нужно лекуващите да бъдат облечени в такъв космически екип. Достатъчни са ръкавици, маски, очила и единичен екип. С такива неща разполагаме, категоричен бе Мирослав НенковМирослав Ненков Мирослав Ненков е роден на 15 март 1969 г. в град София. Завършил е специалност .

Последвайте канала на

2500 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Реалист

2014.11.22 | 11:24

1
Те така са говорили м и умрелите от ебола преди това. Вържи попа да е мирно селото.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини