Болестите на дихателната система най-често се срещат при работещите в Добричко

  • 30 декември 2012 15:18

  • 1207
  • 0
Болестите на дихателната система най-често се срещат при работещите в Добричко
©

Болестите на дихателната система са на първо място по брой случаи на заболявания сред работещите в Добричка област. Това сочи доклад на Регионалната здравна инспекция, представен на заседание на Областния съвет по условия на труд.

Болестите на дихателната система са следвани от заболявания на нервната система, остри вирусни инфекции, болести на пикочно-половата система и опорно-двигателния апарат. Данните сочат също, че онкологичните заболявания са довели до най-много загубени работни дни. Следват ги заболяванията на дихателната и на нервната система.

Според анализа, намаляват често и дълго боледувалите лица сред заетите в областта. Основна причина за продължително отсъствие от работното място са злокачествените и доброкачествени новообразувания, болести на храносмилателната, дихателната, ендокринната система. За сектора на съдебната система онкологичните заболявания са изместени от заплашващ аборт, а в обувната и шивашка промишленост, здравеопазване и образование това са патологии при бременности и раждане.

В повечето фирми в областта са осъществени профилактични медицински прегледи и са извършени клинични изследвания.

Последвайте канала на

БТА
1207 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини