Грета Тунберг изрази подкрепа за палестинците на климатичен протест в Нидерландия

  • 13 ноември 2023 07:13

  • 1193
  • 4
Грета Тунберг изрази подкрепа за палестинците на климатичен протест в Нидерландия
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Шведската климатична активистка Грета ТунбергГрета ТунбергГрета Тинтин Елеонора Ернман Тунберг, родена на 3 януари 2003 г. е шведска ученичка и климатична отново изрази солидарността си с народа на Газа по време на климатичен протест снощи, скандирайки "няма климатична справедливост на окупирана земя", предаде ДПА.

"Като движение за климатична справедливост трябва да се вслушваме в гласовете на потиснатите и на тези, които се борят за свобода и справедливост. В противен случай не може да има климатична справедливост без международна солидарност", каза тя.

След това Тунберг предаде микрофона на жена, носеща палестински шал, която заяви, че Израел "извършва геноцид" в страната ѝ и умишлено атакува болници и цивилни.

Мъж скочи на сцената пред камерите, грабна микрофона от Тунберг и заяви: "Дойдох тук за климатичен протест, а не за политически възгледи".

Тунберг, която носеше традиционния черно-бял палестински шал, призова участниците да запазят спокойствие, преди да си върне микрофона.

Пак арестуваха екоактивистката Грета Тунберг

Шведската активистка вече направи подобни изказвания, в които отправи критики срещу израелската обсада на Газа на протест миналия месец и беше критикувана, че не е споменала и израелските жертви на клането на "Хамас" от 7 октомври, при което загинаха около 1200 души, отбелязва ДПА.

Организаторите на снощното събитие заявиха, че в него са участвали около 85 000 души, което го прави най-голямата демонстрация от този вид в Нидерландия досега, допълва БТА.

Последвайте канала на

Весела Найденова
1193 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2023.11.16 | 16:35

4
ЕДНО ХЛАПЕ КАЗВА ИСТИНАТА И Я АРЕСТУВАТ.БРАВО. ДЕМОКРАЦИЯ В ДЕЙСТВИЕ. СВОБОДА НА СЛОВОТО.

2023.11.13 | 10:05

3
тая вечестава за пердашене
Stamatis

2023.11.13 | 08:33

2
Истерията около нея показа, че масовата психоза и обработката на мозъци винаги имат място в съвременното консуматорско общество!!!
М.анаф ага

2023.11.13 | 08:22

1
Сбъ.рканото Същество явно е лапало черния рязан я.таган с разширени вени и вече е фен на палестинските те.рористи и гла.ворези

Добави коментар

Водещи новини