САЩ и Русия остават разделени в позициите си за Сирия

  • 09 септември 2012 09:28

  • 711
  • 0
САЩ и Русия остават разделени в позициите си за Сирия
© Getty Images/Guliver

Държавният секретар на САЩ Хилари КлинтънХилари КлинтънХилари Клинтън (по баща Родъм)– американска юристка и политичка. Хилари Родъм е родена на 26 направи песимистична прогноза за шансовете Вашингтон и Москва да постигнат споразумение как да се справят със сирийската криза, предаде Ройтерс.

След края на състоялата се във Владивосток двудневна среща на върха на страните от организацията за Азиатско-тихоокеанско икономическо сътрудничество /АТИС/ Клинтън заяви пред журналисти, че "трябва да бъдем реалисти. Не сме на еднакви позиции спрямо Сирия. И това състояние вероятно ще се запази".

По време на срещата на АТИС Клинтън се срещна с руския президент Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 и с външния министър Сергей Лавров. Въпреки отсъствието на споразумение между САЩ и Русия, Вашингтон ще продължи, заедно с останалите държави, които са на сходни позиции с американската, да оказва подкрепа на сирийската опозиция в борбата й да бъде свален от власт президентът Башар ал Асад.

Последвайте канала на

БТА
711 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини