Аризона повдигна обвинения на 18 републиканци, опитали да променят резултата от изборите за президент в щата през 2020 г.

  • 25 април 2024 11:20

  • 425
  • 1
Аризона повдигна обвинения на 18 републиканци, опитали да променят резултата от изборите за президент в щата през 2020 г.
© Getty images (архив)

В американския щат Аризона бяха повдигнати обвинения на 18 души във връзка с опит да бъдат променени резултатите от президентските избори през 2020 г. в полза на Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския, съобщи главният прокурор на щата, цитиран от Франс прес и Асошиейтед прес.

Според американски медии сред обвиняемите и Руди Джулиани (на снимката), личен адвокат на бившия президент Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския.

Обвинителният акт казва, че е бил налице заговор с цел присъждане на гласове от Избирателната колегия на САЩ, които се използват на всеки четири години за избор на нов президент, в полза на Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския в този щат, който през 2020 г. бе спечелен с малко от Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в. Главният прокурор на Аризона уточни, че в случая са замесени 11 местни републиканци, както и седем други извън щата.

Според "Вашингтон пост" сред седемте са бившият началник на канцеларията на Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския в Белия дом Марк Медоус, адвокатите Джена Елис и Джон Ийстман, съветникът по предизборната кампания Борис Епщайн и Руди Джулиани, бившият личен адвокат на Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския.

Не са повдигнати обвинения на експрезидента, но той е бил посочен като неподведен под отговорност съучастник.

Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в спечели този югозападен щат с малко над 10 000 гласа пред милиардера, но много представители на Републиканската партия смятаха, без да имат доказателства, че е имало измама и че Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския е спечелил изборите в Аризона, припомни АФП, цитирана от БТА.

Аризона стана четвъртият щат на САЩ след Мичиган, Джорджия и Невада, който предприема правни действия срещу хора, опитали се да сформират алтернативна листа от представители на Избирателната колегия, която определя американския президент.

Обвиниха Тръмп в опорочаване на изборите

Последвайте канала на

Novini.bg
425 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.05.25 | 05:39

1
❤️ Г­­о­­р­е­­щ­­и­­­ ­­­м­­о­­­м­­и­ч­­е­­т­а­­ ­­в­­и­­ ­­­о­ч­­­а­к­­в­­­а­­т ­­­-­­­ X­­1­­­8­­­.­­F­U­­­N

Добави коментар

Водещи новини