Байдън и Тръмп са на конкуриращи се посещения на границата с Мексико

  • 01 март 2024 07:29

  • 232
  • 3
Байдън и Тръмп са на конкуриращи се посещения на границата с Мексико
© Gettyimages/архив

Американският президент Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в и предшественикът му Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския, вероятни съперници на президентските избори през ноември, пристигнаха на конкуриращи се посещения на границата на САЩ с Мексико, за да обсъдят горещата тема в предизборната кампания - имиграцията, предаде БТА, цитирайки Франс прес.

Осемдесет и една годишният президент демократ пристигна в ранния следобед вчера в Браунсвил, щата Тексас, където се срещна със служители на граничната полиция. По същото време 77-годишният му съперник Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския беше в тексаския град Игъл Пас, на 500 км от Браунсвил.

Придружен от губернатора на Тексас Грег Абът, Тръмп присъства на представяне на щатски служители под голяма бяла тента, преди да разгледа границата, подложена на натиск от прииждащите рекорден брой мигранти.

"Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в е отговорен за тази инвазия", заяви Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския. В речта си бившият президент обрисува изключително мрачна картина за американците, "отвличани, изнасилвани и убивани" от мигранти, сравнявайки сегашната ситуация с война.

Републиканецът не престава да обвинява Байдън, че е превърнал южната граница на САЩ "в решето". Той настойчиво твърди, че политиката на президента демократ за предоставяне на убежище е предизвикала безпрецедентна миграционна криза.

По този парлив въпрос двамата кандидати си прехвърлят топката.

Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в не отрича, че САЩ са изправени пред рекорден брой мигранти. По официални данни през декември миналата година са извършени около 302 000 ареста. Според президента демократ обаче именно републиканците, водени от Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския, отказват да сътрудничат за намиране на решение.

Причината е, че законопроектът за имиграцията, договарян в продължение на месеци от членове на двете партии, в крайна сметка беше отхвърлен от републиканците в Конгреса по настояване на бившия президент.

"Крайно време е да действаме", призова Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в в речта си, преди да направи необичайния жест да протегне ръка на опонента си.

"Ето какво бих казал на Тръмп. Вместо да казвате на парламентаристите да блокират този закон, присъединете се към мен и кажете на Конгреса да приеме този законопроект, подкрепен и от двете партии", заяви Байдън и добави: "Можем да се справим заедно".

Белият дом твърди, че Републиканската партия умишлено саботира всеки опит за компромис по въпроса и че Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския не възнамерява да отстъпи на Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в политическа победа в разгара на изборната година.

"Двубоят" в Тексас беше основна тема за денонощните новинарски канали в САЩ, които в продължение на няколко часа излъчваха едновременно посещенията на двамата вероятни кандидати за президентския пост през ноември.

Първичните избори в Тексас, вторият по население щат в страната, ще се състоят в т. нар. Супер вторник идната седмица. Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в и Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския са фаворити на своите партии.

Тръмп, който набра популярност при първата си победна кампания, обещавайки да изгради стена между САЩ и Мексико, уверява, че експулсирането на мигранти ще бъде един от приоритетите му, ако бъде преизбран.

Напоследък бившият президент удвои атаките си срещу имигрантите без документи, като ги обвини, че "тровят кръвта" на САЩ  - забележки, които смаяха и възмутиха опонентите му, припомня АФП.

Байдън и Тръмп ще посетят южната граница с Мексико в Тексас

Последвайте канала на

Десислава Станева
232 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2024.05.25 | 09:31

3
❤️ Г­о­р­­­е­­­щ­­­и­ ­­м­о­м­­и­ч­е­­т­­а­­­ ­в­­­и­ ­­о­ч­­а­­к­в­­а­т ­­­-­ X­­­1­­8­­.­F­­U­­N

2024.03.01 | 11:11

2
Отслабването без диета и гладуване не е мечта - това е реалност. Найпродaваният пpодyкт за отcлабвaне в свeта! Помoгна на мен и съпpyга ми и ще пoмогне на вас, pезyлтатът е видим след няколко дни. Съветвам всички с наднормено тегло да пробват.----> gg.gg/ketoexpo
Irina Grigorova 1999

2024.03.01 | 08:48

1
Soldaten E -4 USA

Добави коментар

Водещи новини