Байдън и Тръмп ще посетят южната граница с Мексико в Тексас

  • 26 февруари 2024 20:44

  • 584
  • 5
Байдън и Тръмп ще посетят южната граница с Мексико в Тексас
© Gettyimages (архив)

Американският президент Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в и предшественикът му Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския ще посетят в един и същи ден американско-мексиканската граница в Тексас в четвъртък, след като опитът за постигане на сделка в Конгреса за ограничаване на нелегалната имиграция се провали, предаде БТА, позовавайки се на АП. 

Посещенията на двамата открояват централната роля, която темата за имиграцията ще играе в президентската надпревара през 2024 г. и доколко и Байдън, и Тръмп се стремят да използват разбитата система на границата на страната за своя политическа изгода.

Байдън ще посети Браунсвил, Тексас, в долината на река Рио Гранде, район, където често има голям брой хора, пресичащи границата, съобщиха пред Асошиейтед прес трима източници, пожелали анонимност, които коментираха плановете на президента, преди те да бъдат официално обявени.

Той ще се срещне със слижители на граничната охрана и ще обсъди нуждата от двупартийно законодателство по въпроса за миграционния наплив, казаха те. Това ще бъде второто посещение на Байдън на границата като президент. Той пътува до Ел Пасо през януари миналата година.

Тръмп, от своя страна, ще се отправи към Ийгъл Пас, Тексас, на около 523 км от Браунсвил, друга гореща точка в сблъсъка за сигурността на границата между щатските и федералните власти, съобщи за плановете му пред АП друг източник, пожелал анонимност.

Байдън остро разкритикува републиканците за изоставянето на двустранната сделка за границата, след като Тръмп се противопостави на плана за затягане на ограниченията за прием на имигранти. Междувременно бившият президент ожесточи антиимигрантската си реторика, заявявайки, че мигрантите тровят кръвта на американците.

Кампанията на Тръмп твърди, че плановете на Байдън да посети границата са знак, че президентът е изпаднал в положение на кръгова отбрана по въпроса за имиграцията и тя е проблем за усилията му за преизбиране. Кампанията на Байдън казва, че не той, а републиканците от Камарата на представителите са в позиция на кръгова отбрана, след като Тръмп категорично каза, че е призовал законодателите от Републиканската партия да отхвърлят законопроекта, който би осигурил допълнително финансиране за укрепване на охраната на границата. За пътуването първи съобщи „Ню Йорк Таймс“. 

"Някои заговориха за независимост": какво се случва на границата между Тексас и Мексико?

Провалът на сделката за границата по-рано този месец накара министерстовото на вътрешната сигурност, което отговаря за граничния контрол, да преосмили приоритетите си и да преразпредели средства между агенциите си така, че да запуши отворил се недостиг на средства. Имиграционните и митническите органи на САЩ обмислят намаляване на леглата в центровете за задържане от 38 000 на 22 000 и намаляване на полетите за депортиране. Това би означавало повече мигранти, освободени в САЩ, които пристигат на границата.

Байдън обмисля действия на изпълнителната власт, за да помогне за спирането на потока от мигранти в САЩ. Сред действията, които той разглежда, е позоваването на текстовете, посочени в раздел 212 (f) от Закона за имиграцията и гражданството, които дават на президента широка свобода на действие да блокира влизането на определени имигранти в Съединените щати, ако това би накърнило националните интереси.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
584 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2024.05.25 | 09:42

5
❤️ Г­­­о­р­е­­­щ­и­­ ­­м­­о­­м­и­­ч­е­­­т­­а­­­ ­в­­и­­ ­о­ч­­­а­­к­в­а­­­т ­-­ X­­­1­­­8­­­.­F­­U­­­N
Бойко

2024.02.26 | 23:51

4
да живее Тръмп.

2024.02.26 | 22:07

3
Чyвали сте за подобрената формyла на Bиа-гpa, кoято е 3 пъти по-eфективнa и напълно бeзопаcна на всяка възpаст, както и лекyва мъжки зaболявaния и пoдмлaдява. Аз лично го опитax и сега го препоръчвам на вcички. Ето какво пишaт за нея-----> do.my/bluestone

2024.02.26 | 21:08

2
Тръмп говори за това вече 10 г. Започна стената. Кухавела малоумен Джо спря строежа на стената, тя се руши. Сега се сетил дъртия идиот. Всичко, което каза и искаше Тръмп сега се доказва. Бог да го пази и стане отново президент.

2024.02.26 | 21:00

1
Бай Дън дали знае в коя посока е Тексас?

Добави коментар

Водещи новини