Торнадо връхлетя Уисконсин през февруари

  • 09 февруари 2024 20:59

  • 1541
  • 0
Торнадо връхлетя Уисконсин през февруари
© pixabay

Торнадо връхлетя американския щат Уисконсин за първи път в историята през февруари. Феноменът повреди десетки сгради и електропроводи и съоръжения. 

Според Националната метеорологична служба това е прецендент. Никога досега в щата Уисконсин не е било регистрирано торнадо през втория месец от годината. 

От службата потвърдиха, че торнадото е забелязано на юг от Мадисън между Евънсвил и Еджъртън. То е част от система от бури, която доведе до силни ветрове, светкавици и градушка.

Бурята "Иша" вилнее във Великобритания и Ирландия

„Това е много опасна буря, потърсете незабавно безопасно убежище, ако е на пътя ви“, призоваха от метеорологичната служба, цитирани от БТВ.

Има съобщения за счупени електрически стълбове и големи дървета, повредени покриви на къщи и щети върху ремаркета.

Не се съобщава за смъртни случаи, нито за ранени хора. 

Бурята си проправи път в района на Милуоки и се премести над езерото Мичиган около 22 часа местно време.

Според предварителните доклади на Националната метеорологична служба на САЩ три торнада са докладвани в Средния запад в четвъртък вечерта. Освен това в Уисконсин, се е съобщило и за две Илинойс. Бурята е поразила и части от Индиана.

Въпреки че това е първото торнадо в Уисконсин през февруари, щатът е ставал свидетел на три през януарския месец. Последното януарско торнадо е през 2008 г., сочи Националната метеорологична служба.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1541 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини