САЩ наложиха санкции на 21 граждани и организации, свързани с Иран

  • 30 ноември 2023 06:03

  • 243
  • 3
САЩ наложиха санкции на 21 граждани и организации, свързани с Иран
© pixabay

Министерството на финансите на САЩ заяви в сряда, че е наложило санкции на 21 ирански и чуждестранни граждани и организации за участието им във финансови мрежи в полза на министерството на отбраната на Иран и други части на неговата армия, съобщава "Ройтерс".

В изявление Министерството на финансите каза, че санкционираните са помогнали за генерирането на средства за Министерството на отбраната и логистиката на въоръжените сили на Иран, Генералния щаб на иранските въоръжени сили (AFGS) и Силите на гвардейците на ислямската революция (IRGC-QF).

"Иран генерира еквивалента на милиарди долари чрез продажби на стоки, за да финансира своите дестабилизиращи регионални дейности и подкрепа на множество регионални прокси групи, включително "Хамас" и "Хизбула", се казва в съобщението, имайки предвид ислямистката палестинска група и ливанските шиитски въоръжени сили и политическа партия.

Министерството на финансите каза, че иранските военни са използвали "сложни мрежи от чуждестранни подставени компании и брокери, за да позволят тези незаконни търговски дейности", пише news.bg.

Блинкън: Няма усещане за умора по отношение на подкрепата за Украйна

Вашингтон иска да предприеме мерки срещу укриването на Иран от предишни санкции на САЩ и да прекрати подкрепата за подкрепяната от Иран палестинска въоръжена групировка "Хамас" след атаката ѝ срещу Израел миналия месец.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
243 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Бояджията

2023.11.30 | 11:23

3
Много скоро нормалните държави ще наложат санкции на фащ и еврата

2023.11.30 | 09:14

2
Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може -----> mub.me/bioex

2023.11.30 | 08:26

1
Техните санкции ги знаем,те и на шиши наложиха санкции а той премиер ще става!

Добави коментар

Водещи новини