Антъни Блинкън ще се срещне днес с Махмуд Абас в Рамала

  • 05 ноември 2023 12:02

  • 721
  • 1
Антъни Блинкън ще се срещне днес с Махмуд Абас в Рамала
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън ще се срещне днес с палестинския президент Махмуд Абас в Рамала, пише израелският в. "Таймс ъф Израел", цитиран от ДПА.

Това ще е първото посещение на Блинкън на Западния бряг, откакто започна войната между Израел и палестинското ислямистко движение "Хамас", което управлява ивицата Газа.

На 7 октомври бойци на "Хамас" извършиха безпрецедентна АтакаАтакаПартия "Атака" е създадена на 17 април 2005 г. в София, официално регистрирана в Софийския срещу еврейската държава - АтакаАтакаПартия "Атака" е създадена на 17 април 2005 г. в София, официално регистрирана в Софийския, която доведе до ответна реакция на Израел, изразяваща се в предприемането на военни действия срещу "Хамас" в ивицата Газа.

"Таймс ъф Израел" се позовава на неназован палестински служител. Според израелското издание Блинкън ще обсъди с Абас бъдещето на ивицата Газа след края на войната.

Вестникът припомня, че по-рано тази седмица, на изслушване в американския Конгрес, Блинкън каза, че "на някакъв етап ще е най-разумно една съживена и ефективна палестинска власт да поеме управлението на ивицата Газа, като носи в крайна сметка отговорност за сигурността" в анклава, пише БТА.

Въоръженото крило на "Хамас" твърди, че над 60 заложници са в неизвестност

Палестинският президент Абас казва, че предложението на Блинкън може да бъде реализирано само с двудържавно решение на израелско-палестинския конфликт. Повечето членове на сегашното израелско правителство отхвърлят подобен вариант, тъй като виждат в него заплаха за еврейската държава.

Движението "Хамас" установи контрола над ивицата Газа през 2007 г., като отстрани от властта предвожданото от Махмуд Абас движение "Фатах". Понастоящем "Фатах" контролира само палестинските райони на Западния бряг.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
721 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.11.05 | 15:12

1
Най-продаваният продукт за отслабване в света! Помогна на мен и съпруга ми и ще помогне на вас, резултатът е видим след няколко дни, купих го от тук ----->> mub.me/keto

Добави коментар

Водещи новини