Круизен кораб с 206 души на борда заседна в Гренландия

  • 12 септември 2023 20:12

  • 2154
  • 1
Круизен кораб с 206 души на борда заседна в Гренландия
© Gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Луксозен круизен кораб с 206 души на борда заседна в източната част на Гренландия, а най-близката помощ по море е на няколко дни път, каза датското военно Обединено арктическо командване, цитирано от БТА.

Корабът "Оушън експлорър" е заседнал вчера в национален парк на около 1400 километра североизточно от грендландската столица Нуук, съобщи командването в изявление и допълни, че за момента няма данни за ранени.

"Разбира се, че изпадналият в беда круизен кораб в националния парк ни тревожи. Най-близката помощ е много далеч, звената ни са много далеч, а времето може да е много неблагоприятно", каза командир Браян Йенсен от Обединеното арктическо командване.

Круизен кораб се блъсна в товарен кораб заради буря

"Въпреки това в такава особена ситуация не виждаме пряка заплаха за живота на хората или за околната среда, което е успокояващо", допълни той.

Говорител на австралийския круизен оператор "Аурора експедишънс" каза в изявление, че всички на борда са в безопасност и са добре. Най-близкият кораб на арктическото командване е бил на около 1200 морски мили, когато се е случил инцидентът, което значи, че може най-рано в петък сутринта да пристигне при заседналия кораб. Обединеното командване каза, че помолило круизен кораб, който е по-близо до "Оушън експлорер", да остане в района, за да може да окаже помощ при нужда. 

Завършен през 2021 г., на кораба има каюти за 134 пътници и предлага пътувания до "някои от най-дивите и отдалечени дестинации на планетата", пише на сайта на "Аурора експедишънс".

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2154 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.09.12 | 21:53

1
Това е просто бомба: Искате ли нови усещания в S.E.X?------->>> welcome.to/blogxx

Добави коментар

Водещи новини