Американски и британски издания коментират повдигането на обвинения срещу Тръмп

  • 31 март 2023 08:54

  • 541
  • 0
Американски и британски издания коментират повдигането на обвинения срещу Тръмп
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Съдебен състав гласува за повдигане на обвинение срещу Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския в Ню Йорк във връзка с платени от него пари в замяна на мълчанието на порноактрисата Сторми Даниълс по време на предизборната кампания през 2016 г., пише британският в. "Телеграф".

Новината ще окаже значително въздействие върху надпреварата за номинацията на републиканците за президентските избори през 2024 г., в която според повечето проучвания Тръмп води, посочва изданието.

Разследването за платените на Даниълс пари обаче се проточи, коментира "Телеграф". По-рано тази година Марк Померанц, опитен нюйоркски прокурор, който подаде оставка от екипа на повдигналия обвиненията прокурор, а след това написа книга, нарече разследването "зомби дело", което отказва да умре.

Повече от седмица след като Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския погрешно прогнозира, без да представи конкретни доказателства, че ще бъде арестуван, бившият президент е започвал да изпитва предпазлив оптимизъм, пише в. "Вашингтон пост", цитиран от БТА.

Екипът на Тръмп отдавна се е подготвял за това разследването на окръжния прокурор на Манхатън Алвин Браг да завърши с евентуално повдигане на обвинение, коментира вестникът. Но Тръмп и съветниците му все пак са били изненадани от появяването на обвинителния акт.

Цитирайки запознати със случая служители от екипа на Тръмп, говорили при условие за анонимност, изданието посочва, че някои от адвокатите му са се подготвяли да си вземат няколко дни отпуск, като не са очаквали никакво движение по случая в продължение на няколко седмици. Някои служители на Тръмп - включително съветникът Борис Епстийн, който е поел водещата роля в юридическия екип на Тръмп - дори са започнали да казват на бившия президент, че изобщо няма да му бъде повдигнато обвинение.

Лидерите на републиканците в Конгреса нарекоха повдигането на обвинения срещу Тръмп тъжен ден в летописите на историята на САЩ, пише в. "Ню Йорк таймс". Консервативните новинарски издания отправиха призив за действие към привържениците на Републиканската партия, а един от видните поддръжници на Тръмп предложи полицейската снимка от ареста на бившия президент да бъде използвана като плакат през кампанията за президентските избори през 2024 г., пише още вестникът.

Тръмп ще се изправи пред правосъдието във вторник, каза неговият адвокат

Дори губернаторът на Флорида Рон Десантис, смятан от мнозина за водещ потенциален съперник на Тръмп за републиканската номинация, побърза да осъди прокурора, който заведе делото в Манхатън, коментира нюйоркското издание. Из цялата Републиканска партия гневът и обвиненията в несправедливост потекоха както от страна на поддръжниците, така и от страна на критиците на бившия президент, още преди обвиненията да бъдат разкрити, посочва "Ню Йорк таймс".

Решението за повдигане на обвинение срещу Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския ще добави ракетно гориво в кампанията му за републиканската президентска номинация през 2024 г., пише британският в. "Телеграф". Месеци наред той ще може да обвинява демократите, че използват правната система като оръжие, а снимката от неговия арест може да се превърне в най-ефективния инструмент за набиране на средства, който някога е имал, посочва вестникът.

Обвиненията срещу Тръмп изглежда са единственото нещо, освен противопоставянето срещу президента Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в, което може да обедини все по-разединената Републиканска партия и за Тръмп ще бъде лесно да се представи като жертва на политическо "преследване", спечелвайки си симпатиите на умерените републиканци, които по принцип не го подкрепят, смята "Телеграф".

Изданието цитира думите на Линдзи Греъм, сенатор републиканец и съюзник на Тръмп, който заяви, че прокурорът в Ню Йорк е направил повече за избирането на президента Тръмп от всеки друг човек. "Господин Браг, вие помогнахте на господин Тръмп по невероятен начин", заяви Греъм

Последвайте канала на

Росица Валентинова
541 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини