Прокурори: Тръмп създаде измамно очакване, че ще бъде арестуван

  • 23 март 2023 20:30

  • 647
  • 2
Прокурори: Тръмп създаде измамно очакване, че ще бъде арестуван
© Getty Images/Guliver
Слушай новината Слушай новината

Прокурори от Ню Йорк казаха днес, че Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския е създал измамно очакване, че ще бъде арестуван и е подтикнал конгресмени от неговата Републиканска партия да се намесят в разследването, свързано с подкупа, който е дал на порнозвездата Сторми Даниълс, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

В събота бившият президент предрече, че ще бъде арестуван във вторник заради разследването, водено от прокуратурата на окръг Манхатън. В понеделник трима председатели на парламентарни комисии в Камарата на представителите на САЩ, отправиха критики към окръжния прокурор Алвин Браг, че злоупотребява с прокурорските си правомощия.

Съдебен състав, който вчера разгледа доказателствата по случая със Сторми Даниелс, все още не беше издал обвинителен акт, а днес канцеларията на окръжния прокурор на Манхатън - демократа Алвин Браг - изпрати писмо на председателите на комисиите. В писмото се казва, че обвиненията на председателите "са се появили едва след като Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския е създал фалшиво очакване, че ще бъде арестуван на следващия ден, а адвокатите му уж са ги призовали да се намесят".

Доналд Тръмп: Очаквам да ме арестуват на 21 март

В писмото се потвърждава, че канцеларията на Браг е "разследвала твърденията, че Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския е извършил нарушения на наказателното право на щата Ню Йорк". Ако му бъде повдигнато обвинение, Тръмп ще бъде първият президент на САЩ с повдигнати наказателни обвинения в съда. Той заемаше президентския пост в страната между 2017 и 2021 г. и в момента води трета си президентска кампания, като наред с това е изправен пред правни проблеми на няколко фронта.

Съдебният състав, сформиран от граждани на Манхатън, заседава през януари. Бивш посредник на Тръмп заяви, че е дал подкуп на Даниълс дни преди президентските избори през 2016 г. по инструкции на Тръмп.

Сторми Даниелс, чието истинско име е Стефани Клифърд, е известна актриса и режисьорка на филми за възрастни. Тя заяви, че е получила парите в замяна на мълчание за сексуален контакт, който е имала с Тръмп през 2006 г.

Тръмп отрича да е имал афера с Даниелс и заявява, че разследването е започнало по политически мотив. В днешния отговор от канцеларията на Браг се казва, че тримата републикански председатели на комисии в Камарата на представителите са поискали информация, която не е публично достояние, по повод висящо наказателно разследване, което съгласно щатското законодателство е поверително.  

Константин Тодоров
647 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Филип

2023.03.24 | 02:17

1
Изобщо не е измамно. Планът им беше да го арестуват, но пълнят гащите, защото народа ще ги помете.. Един арест ще направи Дони герой и ще му гарантира президентския стол 2024. Това комунистите няма да допуснат.

2023.03.24 | 04:56

2
Тръмп ще бъде в затвора.

Добави коментар

Водещи новини