Илон Мъск спира финансирането на "Старлинк" за Украйна

  • 14 октомври 2022 09:18

  • 2787
  • 15
Илон Мъск спира финансирането на "Старлинк" за Украйна
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Компанията SpaceX предупреди Пентагона, че може да спре доставките на комплекти за приемане на сателитен интернет "Старлинк" в Украйна, ако американското военно ведомство не помогне за финансирането им, съобщава CNN, цитирайки документи, с които разполага.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13919

Комплектите "Старлинк" се превърнаха в жизненоважен инструмент за украинската армия в бойни условия, при които липсва мобилна и интернет връзка.

Към днешна дата Украйна е получила около 20 000 комплекта "Старлинк". Основателят на SpaceX Илон МъскИлон Мъск Ѝлон Рийв Мъск (на английски: Elon Reeve Musk, /ˈiːlɒn ˈmʌsk/) е канадско-американски инженер, изобретател, написа в "Туитър", че "операцията вече струва на компанията 80 милиона долара и ще надхвърли 100 милиона долара до края на годината".

SpaceX изпрати писмо до Пентагона през септември, заявявайки, че вече не може да продължи да финансира доставките на "Старлинк" със същото темпо, според документи, достъпни от репортери.

Писмото съдържаше искане към Пентагона да поеме разходите за доставка на комплекти оборудване за властите и военните в Украйна. Те, според SpaceX, ще струват повече от 120 милиона долара до края на годината и 400 милиона долара следващата.

"Ние не сме в състояние да прехвърлим допълнително терминалите в Украйна или да финансираме експлоатацията на вече доставените терминали за неопределен период от време", пише директорът на SpaceX, отговарящ за връзките с правителството, в писмо до Пентагона.

Сред документите на SpaceX, изпратени до Пентагона и получени от CNN, има и директно искане, изпратено до Мъск през юли от главнокомандващия на въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни за още близо 8000 терминала "Старлинк".

В отделно писмо до Пентагона външен консултант на SpaceX написа: "SpaceX трябва да вземе ужасно трудно решение. Не мисля, че имат финансовата възможност да предоставят допълнителните терминали или услуги, които генерал Залужни поиска."

Путин разкрил пред Мъск в личен разговор кое би го накарало да използва ядрено оръжие в Украйна?

Припомняме, че напоследък Мъск се зае с проблемите в Украйна и дори предложи план за разрешаване на конфликта, който включва териториални отстъпки за Русия. Той беше обвинен, че е влязъл в контакт и дори в съглашение с руския президент Владимир Путин.

Милиардерът в своя мирен план предложи Украйна да остане неутрална и официално да отстъпи Крим на Русия и предложи провеждането на референдуми под наблюдението на ООН за това дали окупираните украински територии трябва да се присъединят към Русия, след като Кремъл твърди, че тези територии почти единодушно гласували да се присъединят към Русия миналия месец.

Само три дни след началото на руската агресия в Украйна Мъск предостави безплатно за сметката на омпанията си SpaceX, терминали "Старлинк" на украинската армия.

Последвайте канала на

Калина Христова
2787 15

Свързани новини

Коментари 15

Добави коментар
Смърт мръсна да бъде!!!

2022.10.14 | 18:29

13
forward.com/news/462916/nazi-collaborator-monuments-in-ukraine/ ---------- Украйна има нужда (и то спешна!!!) всички нацисти/фашисти (дори жени и/или деца!!!) да бъдат избесени по стълбовете!!! Това важи и за всички други (задължително и в България!!!) държави, по земното кълбо - както и за всички други аборти, а именно - Смърт за всички нацисти, фашисти, комунисти, анархисти, американофили, русофили, украйнофили, путинофили, ционисти и всички тем подобни, умствени малформации!!! ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ!!! Тоя нефелника долу, чак ги бил подкрепял украйнските нацисти/фашисти бе... Хахаха така ще те подкрепим някой ден - от някой стълб... Хубава подкрепа и поддръжка ще ти дадем - ще има да висиш - ехеее :) Както се казва - когато и да ви избесим все ще е късно :) Час по-скоро трябва да изчистим майката Земя, от такива като вас :)
Смърт мръсна да бъде!!!

2022.10.14 | 18:29

15
youtube.com/watch?v=Ni-JjIPkygU ---------- Ето Ви още от татуираните подчовеци, които се криха 90 дни в каналите... На 30 секунда - Тотенкопф и Ес*Ес... На 35 секунда - портет на Ад*о*лф Хи*тл*ер... На 37 секунда вече е цяла картина - Боготворение на нацизма/фашизма в пълния му блясък... На 1.58 - цял цитат на/с Ад*о*лф Хи*тл*ер... На 2.20 - Св*ас*ти*ки... Изгледайте го цялото - има още куп портрети на нацисти/фашисти... Има и 14*88, Келтски кръстове, Арамейски слънца, Трискалиони, Панцерфаусти, Волксфронти, Хи*тл*ерюгенди, Железни кръстове/орли и т.н. и т.н... Абе както се казва... Когато и да ги избесиш тия подчовеци по стълбовете - все ще е късно... Има и още по-фрапантни видеа в нета на нацистите/фашисти от Украйна, че и от Полша де - там вече положението е на друго ниво... За да отричаш съществуването на нацисти/фашисти в Украйна, или трябва да имаш умствени отклонения/малформации, или да си платен, или чисто и просто - и ти да си като/от тях... Това е голата истина - едно от тия три... Дано да не е последното, че в наказателното производство има споделена престъпна отговорност - когато подкрепяш/симпатизираш/обичаш престъпници...
Смърт мръсна да бъде!!!

2022.10.14 | 18:29

14
youtube.com/watch?v=jiBXmbkwiSw ---------- Култово видео на Гардиън, а не на тъй наречените Путинови пропаганди - за летен "детски" лагер на украйнските нацисти/фашисти!!! От 9-та минута е просто култово!!! Татуировки - с*ва*ст*ик*и , тотенкопф, ес*ес, че даже едно от момичетата, което се явява "учител" на клетите дечица, има на краката татуировка надпис - Бяла Гордост!!!!! НАЦИСТИ ДО МОЗЪКА НА КОСТИТЕ СИ...!!!!!!! Може би трябваше с А да го напиша... Нали нашите родни нацисти-хулигани, го бяха сгрешили на футболен мач, преди време... Трагикомично е просто...!!! Има и редица видеа/четива, пак на западни медии, а не на руски - с всички нацистки паметници в Украйна - с видео/снимки/географски координати... Интересно как още не са ги изтрили... Тайм, Гардиън, Вашингтон Поуст и още куп други...

2022.10.14 | 09:30

2
Китай вече сваля тия сателитчета с лазери. Изпращат такива лазери и на Pусия.

2022.10.14 | 17:54

12
Глупости :)
Ukraina55

2022.10.14 | 11:03

8
Мъск мислиш че си единствения които има спътници,колко си заблуден, има много други спътници които могат да контролират украинските дронове и ракети които да размазват руснаците.Акоси мисли че само ти имаш спътници си много тъпо парче,има спътници които са много по ефективни от твоите и могат да се използват за,украинските дронове които да мачкат руските паразити.Като спреш спътниците си,украинските дронове пак ще летят и ще мачкат руските паразити и ти няма да спреш воината,тъпак.
Относно говнояд 10

2022.10.14 | 17:54

11
Рашистките говнояди много обичат аналната тема поради 2 причини - 1. работят за Рашистката ПЕДЕРАЦИЯ; 2. самите те са такива.
ПЕДЕРАСТ 55

2022.10.14 | 11:53

10
Извади си вибратора от анала, и го оближи бавно. После го , върни на мястото му.
PaulaFox

2022.10.14 | 11:43

9
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062
Ukraina55

2022.10.14 | 11:00

7
Мъск мислиш че си единствения които има спътници,колко си заблуден има много други спътници които могат да контролират украинските дронове и ракети които размазват руснаците.Акоси мисли че само ти имаш спътници си много заблуден,има спътници които са много по ефективни от твоите и могат да се използват за,украинските дронове които да мачкат руските паразити,значи си много тъп.Като спреш спътниците си,украинските дронове пак ще летят и ще мачкат руските паразити и ти няма да спреш воината,тъпак.
укро

2022.10.14 | 10:16

5
укропитеците взеха да му се дървят и ще им спре интернета. виж ако почнат да плащат ще помисли.
Хаха

2022.10.14 | 10:51

6
Укрите и плащане..!
Ukraina55

2022.10.14 | 10:06

3
И като спреш финансирането на спътниците какво,нищо няма да направиш,украинските дронове пак ще мачкат руските паразити и ти не можеш да ги спреш,долен предател.Ако мислиш че сто ва ще спреш воината много бъркаш.Украинците ще продължат да използват дронове и ракити които ще мачкат руските паразити.Такаче Мъск няма да спреш воината и уништожени ето на РФ.САЩ вече изпращат лазерни оръжия на украинците да свалят руските спътници от космоса.

2022.10.14 | 10:14

4
хахахахаха
Еми...

2022.10.14 | 09:22

1
Това му е бизнес моделът на "визьонера" - безплатно за проба и после държавна поръчка или огромна субсидия. Но поне са го метнали с "разговора с путин" като обикновена пyтка.

Добави коментар

Водещи новини