Стив Банън се предаде на властите на Ню Йорк

  • 08 септември 2022 18:23

  • 1224
  • 2
Стив Банън се предаде на властите на Ню Йорк
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Стив Банън, някогашният стратег на експрезидента на САЩ Доналд Тръмп, се предаде на властите в Ню Йорк, за да му бъдат предявени обвинения, свързани с усилията на Тръмп да построи стена по границата между САЩ и Мексико, съобщи БТА.

През август 2020 г. 68-годишният Банън и още трима души бяха обвинени от федералните прокурори в измама на дарители в частна кампания за набиране на средства на стойност 25 милиона долара, известна под името "Ние изграждаме стената", целяща да помогне за изграждането на съоръжението по границата. Банън отказа да се признае за виновен по това обвинение, включително за предполагаемо отклоняване на 1 милион долара за лични разходи.

Тръмп помилва бившия си съветник Стив Банън и още близо 150 души

Обвиненията срещу него бяха свалени, след като Тръмп помилва Банън през януари 2021 г., в последните часове на президентския си мандат. Но президентското помилване в САЩ се отнася до федерални обвинения и не забранява преследване от щатските власти.

Предявените днес шест обвинения включваха два случая на пране на пари, три случая на заговор и един случай на заговор с цел извършване на измама. Същите обвинения са предявени и срещу друг обвиняем, организацията с идеална цел "Ние изграждаме стената", събирала средства за кампанията.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1224 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2022.09.09 | 10:02

2
МРЕТЕ КРАВАРСКИ КУУУРВИИИИИИИ

2022.09.08 | 18:44

1
Много прости излезоха тръмпоидите, дори адвокати читави нямат.

Добави коментар

Водещи новини