Джо Байдън: Силите, довели до щурма на Капитолия, все още действат

  • 10 юни 2022 21:55

  • 1962
  • 5
Джо Байдън: Силите, довели до щурма на Капитолия, все още действат
© Getty (архив)

Силите, довели до щурма на Капитолия, действат все още днес, заяви президентът на САЩ Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в в момент, в който парламентарна разследваща комисия обвини Доналд Тръмп за неговата роля в събитията от 6 януари 2021 г., потресли САЩ, предаде Франс прес.

Всичко по темата:
Размириците в Капитолия 188

"Важно е американците да разберат това, което действително се случи и да разберат, че силите довели до щурма на Капитолия, са все още в действие днес", заяви Байдън.

"Става дума за нашата демокрация. Трябва да защитим нашата демокрация. Трябва да призная, че не мислех, че ще има едно толкова директно предизвикателство пред нея", добави той.

"Ние можем да се обединим, демократи и републиканци, за да защитаваме всеки, който опира нож на гърлото на нашата демокрация", допълни Байдън.

Парламентарната комисия заключи снощи по време на първо публично изслушване, че щурмът на Капитолия е бил завършекът на един опит за преврат и заяви, че Тръмп е бил в центъра на този заговор.

Байдън описа случилото се миналата година през януари като една от най-мрачните глави в историята на САЩ.

Същевременно днес Доналд Тръмп коментира излъченото по време на изслушването на комисията видео, на което се виждат кадри от събеседването й през април с неговата дъщеря Иванка Тръмп. Тогава тя каза, че вярва в оценката на тогавашния главен прокурор на САЩ Уилям Бар, че не е имало значителни доказателства за измама по време на изборите. А Тръмп не престава да повтаря, че има измама и изборите са били откраднати, без да привежда доказателства в подкрепа на тези твърдения.

Сега Тръмп каза, че Иванка просто е искала да прояви уважение към Бар и неговата позиция, но добави, че тя не е участвала в проучването на резултатите от изборите.

Тръмп-младши е говорил пред комисията, разследваща щурма на Капитолия от 6 януари миналата година

 

Валери Зайцев
1962 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2022.06.11 | 09:35

5
СМЪРТ ЗА КРАВАРСКИТЕ КУУУУУРВИИИИИ

2022.06.11 | 07:28

4
дядката спечели с фалшиви гласове по пощата, кога ще разследват ковид заговора като част от лъжата?
цска

2022.06.11 | 06:09

3
Тези кравари са много тъпи щом си избират шизофреници и наркомани за президенти и то в напреднала възраст
капитан деменция,

2022.06.10 | 23:42

2
приготви ли си памперса
Един Българин

2022.06.10 | 22:20

1
Той да вземе да обясни за полукълбата,колко са, къде са... че не стана ясно нещо. И този път без да се здрависва с Невидимия.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини