Тръмп-младши е говорил пред комисията, разследваща щурма на Капитолия от 6 януари миналата година

  • 05 май 2022 07:21

  • 1732
  • 1
Тръмп-младши е говорил пред комисията, разследваща щурма на Капитолия от 6 януари миналата година
© Getty Images

Най-големият син на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп се е срещнал с комисията в американския Конгрес, разследваща метежа на Капитолия от 6 януари 2021 г., съобщиха запознати, цитирани от Асошиейтед прес и БТА.

Всичко по темата:
Размириците в Капитолия 188

Разговорът се е състоял във вторник.

Той става факт в момент, когато комисията, която е към Камарата на представителите, долната камара на Конгреса, и в състава ѝ влизат представители и на двете партии в Конгреса, все повече се приближава към най-близкото обкръжение от роднини и политически съветници на бившия президент, отбелязва Асошиейтед прес.

Тръмп-младши представлява интерес за комисията вероятно заради близостта до баща си в деня на метежа. Доналд Тръмп-младши беше видян зад сцената на митинга в парка пред Белия дом, състоял се малко преди привържениците на тогавашния президент да се отправят с шествие към Капитолия и да щурмуват сградата.

При нападението от 6 януари той беше видян на няколко видеозаписа в социалните мрежи заедно с Кимбърли Гилфойл - тогава негова приятелка, а сега годеница - и други представители на семейството, докато баща му се готвеше да произнесе реч, която според разследващите е мобилизирала привържениците му да действат със сила в онзи ден.

Година след щурма срещу Капитолия американците продължават да се тревожат за демокрацията си

Комисията към Камарата в същото време разпространи и есемеси от 6 януари, в които Тръмп-младши приканва Белия дом да накара баща му да осъди метежа.

"Трябва ни обръщение от Овалния кабинет. Сега той трябва да води. Нещата излязоха от контрол", написал Тръмп-младши на тогавашния началник на канцеларията в Белия дом Марк Медоус.

Тръмп-младши е един от близо 1000 свидетели, разпитани от комисията в хода на работата ѝ по изясняване на фактите и обстоятелствата около най-тежкото нападение срещу Капитолия за последните повече от два века.

Теодора Александрова
1732 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2022.05.05 | 09:14

1
ЯЖТЕ МИ ЛАЙНАТА КРАВАРСКИ КУУУУУУРВИИИИ

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини