Депутатка от САЩ: Имаме полиция гаспачо

  • 10 февруари 2022 15:26

  • 2112
  • 0
© Getty (архив)

"Имаме полиция гаспачо", това каза американската депутатка в Камара на представителите Марджъри Тейлър Грийн (долната камара на държавния парламент във Вашингтон) по  време на интервю пред телевизионния канал  One America News.

Всичко по темата:
Размириците в Капитолия 188

Законодателката от щата Джорждия отправи критики към разследването, провеждано от председателя на Камарата на представителите Нанси Пелоси на размириците в Капитолия от 6 януари 2021 г.  "Не стига, че затворът в окръг Колумбия (столицата на страната и районът около нея ) се е превърнал в ГУЛАГ (системата от съветски лагери, използвана за затваряне на политически опоненти), сега имаме и полиция гаспачо, която шпионира депутатите от Камарата и други парламентаристи за тяхната законодателна дейност и обикновени граждани на страната", заяви тя.

Медията отбеляза, че парламентаристката от щата Джорджия е искала да каже ГЕСТАПО (политическата полиция на Нацистка Германия), но вместо това е произнесла названието на испанската студена супа.


Грийн е сред най-яростните привърженици на Доналд Тръмп. Тя стана известна с това, че стартира подписка за започване на процедура по импийчмънт на Байдън на 21 януари 2021. Четиридесет и шестият президент на САЩ встъпи в длъжност ден по-рано.

Искането на Грийн за отстраняването  на държавния глава от власт не бе подкрепено от нейните колеги и процедурата бе спряна.

Депутатка от САЩ обвини Туитър в цензура

 

Валери Зайцев
2112 0

Свързани новини

Свързани видеа

Водещи новини