Депутатка от САЩ обвини Туитър в цензура

  • 20 юли 2021 11:44

  • 597
  • 0
Депутатка от САЩ обвини Туитър в цензура
© Getty images (архив)

Депутатката в Камарата на представителите (долната камара на американския парламент) Марджъри Тейлър Грийн обвини "Туитър" в цензура, предаде Би Би Си.

Управата на компанията, притежаваща системата за микроблогове, реши да ограничи достъпа на законодателката  от щата Джорджия за 12 часа.

Мярката бе взета след като жената заяви вчера в два поста, че ваксинацията срещу COVID-19 не трябва да е задължителна и заразната болест не е опасна за хората под 65-годишна възраст с нормално за техните години ръст и тегло.

"Туитър" определи публикациите на депутатката като заблуждаващи и спря достъпа на Грийн за половин денонощие.

"Туитър" и други компании от Силициевата долина посягат грубо върху свободата на словото. Те се превърнаха в рупор на режима на Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в", заяви парламентаристката.  

Грийн е сред най-яростните привърженици на Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския. Тя стана известна с това, че стартира подписка за започване на процедура по импийчмънт на Байдън на 21 януари. Четиридесет и шестият президент на САЩ встъпи в длъжност ден по-рано.

Започна процедурата по импийчмънт на Джо Байдън

Искането на Грийн за отстраняването  на държавния глава от власт не бе подкрепено от нейните колеги и процедурата бе спряна.
 

Валери Зайцев
597 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини