Увеличава се броят на заразените с COVID-19 деца и ученици в Шуменско

  • 19 януари 2022 14:37

  • 198
  • 0
Увеличава се броят на заразените с COVID-19 деца и ученици в Шуменско
©
Слушай новината Слушай новината

Деветнадесет от новодиагностицираните с COVID-19 в Шуменска област през изминалото денонощие са на възраст до 19 години, като най-малкият заразен с вируса е едномесечно бебе от Върбица. Това съобщиха от Регионалната здравна инспекция /РЗИ/.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 31535

Общо 85 нови случаи на COVID-19 са потвърдени през последното денонощие в Шуменско. Заболеваемостта към 19 януари за областта е 479 на 100 000 души за 14-дневен период. Най-много от диагностицираните с коронавирусна инфекция в региона са на възраст между 40 и 49 години - 20.

Лекият ковид също причинява проблеми с вниманието и паметта

В ковид отделенията на МБАЛ - Шумен са настанени 134 пациенти. Сред тях са три деца, едното от които е на един месец. Изписани от болницата вчера са 10, а са приети за лечение осем заразени с COVID-19.

Като тревожен определи ръста на заразените с коронавирус деца и ученици в община Шумен на брифинг днес заместник-кметът по образование и култура Найден Косев. Той съобщи, че за една седмица ще бъде затворена за посещение детската градина "Пчелица" в града, тъй като над две трети от децата, които я посещават, са поставени под карантина или са заболели от COVID-19. И в други детски градини има карантинирани групи, допълни Косев и приветства идеята на министъра на образованието за деветдневна междусрочна ваканция.

Повече за Коронавирус

corona
Калина Христова
198 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини