Приключи заложническата криза в синагогата в град Коливил в щата Тексас

  • 16 януари 2022 07:21

  • 969
  • 3
Приключи заложническата криза в синагогата в град Коливил в щата Тексас
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Приключи заложническата криза в синагогата в град Коливил в щата Тексас. Заложниците са освободени и са здрави, съобщи губернаторът на щата Грег Абът, предадоха световните агенции.

Според телевизия Ей Би Си заложниците са били четирима, в това число и равинът. По-рано днес един от тях беше освободен.

Малко преди да бъде съобщена новината за освобождаването на заложниците, тътен и звук, наподобяващ на стрелба с автоматично оръжие се чу от синагогата.

Полицейският началник на Коливил Майкъл Милър потвърди, че членове на екипа на ФБР по спасяване на заложници са атакували сградата след освобождаването на първия заложник.

Заподозреният за заложническата криза е мъртъв, допълни Милър. Заложническката драма продължи около 10 часа.

Край на заложническата драма във френския затвор

Докато е бил в синагогата, нападателят говорил за религия и настоявал да разговаря по телефона със сетра си. Той казал на няколко пъти, че не иска да види как някои ще бъде наранен и че вярвал, че той самият ще умре. Всичко това се чуло, докато религиозната служба в синагогата се излъчвала на живо по Фейсбук. После излъчването спряло.

Нападателят твърдял, че носел взривни устройства. Той казал, че е брат на Афия Сидики, осъдена за тероризъм в САЩ и изтърпяваща присъда от 86 години затвор в център за затворници със здравни и психически проблеми в щата Тексас. Сидики бе осъдена за опит за убийството на американски военни през 2010 г. и заподозряна за връзки с Ал Каида.

Калина Христова
969 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2022.01.16 | 09:20

2
И дебил ще отгатне каква е религията на изрода взел заложниците. Тя е единствената, която проповядва смърт на неверниците. И я привежда на практика и Европа, и в Азия, и в Австралия и в САЩ.

2022.01.16 | 10:56

3
Разбира се, католик е, американските католици са известни с ненавистта си към евреите.
Росен

2022.01.16 | 07:40

1
Тия там щом толкова често полудява, значи живеят много хубаво. Не съм чул нещо подобно да се случи в Гърция например.

Добави коментар

Водещи новини