Освободени са 43 заложници от похитения вчера клон на грузинска банка

  • 22 октомври 2020 06:54

  • 1039
  • 1
Освободени са 43 заложници от похитения вчера клон на грузинска банка
© Getty Images

Полицията в Грузия съобщи, че 43 души са били освободени, след като въоръжен нападател ги взе за заложници в сряда в клон на търговската "Банка на Грузия" в град Зугдиди, предаде Асошиейтед прес.

Преди съобщението на полицията местни медии информираха, че нападателят е избягал и все още е на свобода, държейки трима души като заложници.

В сряда в клон на банка в западния град Зугдиди нахлу въоръжен мъж и взе за заложници служители на банката и клиенти. Грузинското МВР не коментира колко души са взети за заложници или какви са исканията на похитителя, но местни медии съобщиха, че той е поискал 500 000 долара в брой.

Подробности за драмата в Грузия

Грузинската национална телевизия Мтавари съобщи, че нападателят е въоръжен с ръчна граната. Телевизионният канал показа картина на стая с хора, седящи на пода, и мъж, облечен във военна униформа, който крие лицето си, държейки пушка.

В сряда вечерта няколко грузински медии съобщиха, че нападателят е напуснал сградата, отвеждайки трима заложници със себе си. Местонахождението му е неизвестно. Според някои информации единият от заложниците е местен полицейски началник, който е преговарял с похитителя.

Министерството на вътрешните работи на Грузия съобщи днес, че 43-мата освободени заложници са отведени на безопасно място и че полицейската операция продължава.

Novini.bg
1039 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Mark

2020.10.22 | 08:42

1
Сега Google плаща 11570 до 12500 долара на месец за онлайн работа от вкъщи. Присъединих се към тази работа преди 2 месеца и спечелих $ 10588 през първия месец от тази работа. Мога да кажа, че животът ми се промени - напълно към по-добро! Вижте какво правя..===>> Smartlife3.com/

Добави коментар

Водещи новини