Социалната мрежа на Доналд Тръмп ще заработи от 21 февруари

  • 07 януари 2022 08:02

  • 538
  • 2
Социалната мрежа на Доналд Тръмп ще заработи от 21 февруари
© Getty Images/Guliver (архив)
Слушай новината Слушай новината

Социалната мрежа на бившия американски президент Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския ще започне да функционира на 21 февруари, както показва датата в списъка на магазина за приложения "Ап стор" на "Епъл", предадоха Франс прес и Ройтерс.

Медията се казва "Труд соушъл" (TRUTH Social) и се управлява от компанията "Тръмп мидия енд текнолъджи груп" (Trump Media & Technology Group). Тя е замислена като алтернатива на Фейсбук, Туитър и ЮТюб, които блокираха Тръмп, тъй като подстрекавал привържениците си към насилие преди щурма на Капитолия на 6 януари 2021 г.

Тръмп анулира пресконференция за 6 януари - годишнината от щурма на Конгреса

Съдейки по демо снимките на приложението "Труд соушъл", то е подобно на Туитър - ще работи на принципа на микроблога, потребителите ще могат да следват други потребители, да качват публикации и да добавят към тях снимки, линкове към видеоклипове и статии.

Създателите на платформата уверяват, че социалната мрежа ще се стреми да бъде трибуна на възможно най-широк спектър от мнения и в нея ще могат да намират съмишленици както привърженици на консервативни, така и на либерални гледни точки, отбелязва ТАСС.

Приложението ще заработи в деня, когато в САЩ отбелязват Деня на президента (третия понеделник на февруари).

Последвайте канала на

Радина Лазарова
538 2

Коментари 2

Добави коментар
ИЦО

2022.01.07 | 08:41

1
Целта на тази путинска подлога е да се кандидатира още веднъж за президент!!!1
Пенчо

2022.01.07 | 09:27

2
Путинската подлога е тая, която остави Афганистан на талибаните и Казахстан и Украйна на Путин.

Добави коментар

Водещи новини