Расте подкрепата на Доналд Тръмп за президентския вот сред републиканците в САЩ

  • 20 октомври 2021 16:46

  • 793
  • 0
Расте подкрепата на Доналд Тръмп за президентския вот сред републиканците в САЩ
© Getty (архив)

Над 3/4 от членовете и привържениците на Републиканската партия в САЩ искат да видят бившия президент Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския като кандидат за държавен глава, написа британският в. Индипендънт.

Според проучване на общественото мнение такова желание са изразили 78% от анкетираните републиканци и симпатизанти на партията.

Това означава, че популярността на 45-ия стопанин на Белия дом расте. Предишно подобно проучване показа, че процентът от членовете и привържениците на Републиканската партия, искащи да бъде Тръмп да участва във вота на 5 ноември 2024 г., бе 44.  

Почти половината от републиканците в САЩ искат Доналд Тръмп да се кандидатира за президент

"От другата голяма политическа сила - Демократическата партия (излъчила настоящия президент Джо Байдън) едва четири на сто са изразили мнението, че искат да видят Тръмп като претендент за държавен глава, казаха авторите на проучването пред медията.

"Гражданите, недекларирали своите политически възгледи и желаещи да видят Тръмп в надпреварата за Белия дом след три години, са 35 %", добавиха социолозите.

"Средният процент американци, одобряващи Тръмп, е 33, а над половината от анкетираните (51 на сто) смятат, че управлението на Тръмп е навредило на страната",  каза още специалистите.

Изборите за президент на САЩ се провеждат в определен ден – първия вторник след първия понеделник на ноември на  високосна година.

По традиция, двете най-големи политически сили в страната излъчват свой претендент на държавен глава на вътрешнопартийни избори.

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
793 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини