Осъденият на доживотен затвор американски милионер Робърт Дърст е с COVID-19

  • 17 октомври 2021 07:26

  • 11371
  • 3
Осъденият на доживотен затвор американски милионер Робърт Дърст е с COVID-19
© gettyimages

Американският магнат, Робърт Дърст, осъден тази седмица на доживотен затвор без право на помилване заради убийството на най-добрата си приятелка преди повече от две десетилетия, е хоспитализиран и е поставен на апарат за обдишване, след като се зарази с COVID-19, съобщи адвокатът му, предаде БТА, цитирайки АФП.

Дърст, който страда от множество заболявания, седеше в инвалидна количка през по-голяма част заседанието на съда, на което бе прочетена присъдата му. Засега не се съобщава, в коя болница е настанен осъденият магнат. Седемдесет и осем годишният милионер бе осъден онзиден за убийството през 2000 г. на своята приятелка Сюзън Бърман, защото тя му е помогнала да си осигури фалшиво алиби през 1982 г., а той се е опасявал, че ще го разкрие пред властите. Съдът на Лос Анджелис обяви мултимилионера за виновен в убийството на 55-годишната Сюзън Бърман с куршум в главата в дома й в Бевърли Хилс.

Американският милионер Робърт Дърст бе осъден на доживотен затвор

Съдебният процес започна преди шест години, след като Дърст направи един вид самопризнание. След участие в документална поредица по НВО, Дърст отишъл до тоалетна, все още носейки микрофон. Там си говорел сам, казвайки: "Какво, по дяволите, направих? Убих ги всичките, разбира се". Според прокуратурата милионерът е убил още един човек през 2001 г. - негов съсед в Тексас, който разкрил самоличността му, докато той се укривал от закона. Въпреки че дълго време е бил заподозрян за изчезването на съпругата му, тогава 29-годишна студентка по медицина, Робърт Дърст никога не е бил обвинен по случая, отбелязва Ройтерс.

Богатството на Дърст, който притежава редица офис сгради в центъра на Ню Йорк, се оценява в момента на 100 млн. долара, отбелязва АП.

Филип Епитропов
11371 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
до БЕСЕН

2021.10.17 | 12:57

3
в българия не ги съдят има си давност даже не обръщат внимание на сигнали за серийни убийства които им се подават периодично в БЪЛГАРИЯ ИМА СПЯЩО ПРАВОСЪДИЕ
Бесен

2021.10.17 | 11:18

2
В България най много 5 години .

2021.10.17 | 09:00

1
е, и? да го жалим и него ли?

Добави коментар

Водещи новини