Американският милионер Робърт Дърст бе осъден на доживотен затвор

  • 15 октомври 2021 06:26

  • 3591
  • 2
Американският милионер Робърт Дърст бе осъден на доживотен затвор
© Getty Images/Guliver

Магнатът в областта на недвижимите имоти и американски милионер Робърт Дърст бе осъден на доживотен затвор от съд в Калифорния за убийството на близката си приятелка Сюзън Бърман през 2000-та година, предаде агенция Ройтерс.

78-годишният Дърст, който е с разклатено здраве, се изплъзваше от закона през последните 40 години, въпреки изчезването на неговата съпруга Катлийн МакКормак в Ню Йорк през 1982 г.

Милионерът Робърт Дърст бе осъден за убийство

Според прокуратурата на Лос Анджелис той е убил своята приятелка Сюзън Бърман, защото тя му е помогнала да си осигури фалшиво алиби през 1982 г., а той се е опасявал, че ще го разкрие пред властите.

Съдът на Лос Анджелис обяви мултимилионера за виновен в убийството на 55-годишната Сюзън Бърман с куршум в главата в дома й в Бевърли Хилс.

Съдебният процес започна шест години, след като Дърст направи един вид самопризнание. След участие в документална поредица по НВО, Дърст отишъл до тоалетна, все още носейки микрофон. Там си говорел сам, казвайки: "Какво, по дяволите, направих? Убих ги всичките, разбира се".

Милионер се издаде в ефир: Избих ги всичките

Според прокуратурата милионерът е убил още един човек през 2001 г. - негов съсед в Тексас, който разкрил самоличността му, докато той се укривал от закона, допълва БТА.

Въпреки че дълго време е бил заподозрян за изчезването на съпругата му, тогава 29-годишна студентка по медицина, Робърт Дърст никога не е бил обвинен по случая, отбелязва Ройтерс.

Богатството на Дърст, който притежава редица офис сгради в центъра на Ню Йорк, се оценява в момента на 100 млн. долара, отбелязва АП.

Весела Найденова
3591 2

Коментари 2

Добави коментар
ИСТИНАТА

2021.10.15 | 06:42

2
А, защо бе СПРЯНО ПРЕДАВАНЕТО "Денят" на Веселин Дремджиев?!

2021.10.15 | 06:38

1
Какво ни интересува нас тая работа? У нас убийците ги пускат, а виновни са винаги жертвите. Колкото по-бедни, толкова по-виновни.

Добави коментар

Водещи новини