Доживотен затвор за мъжа, взривил бомба на метростанция в Манхатън

  • 22 април 2021 21:28

  • 696
  • 2
Доживотен затвор за мъжа, взривил бомба на метростанция в Манхатън
© gettyimages

Мъж от бангладешки произход, признат за виновен във взривяване на бомба в час пик на метростанцията "Таймс скуеър" в Манхатън, бе осъден днес на доживотен затвор плюс 30 години, съобщи БТА.

Подсъдимият 31-годишен Акайед Ула от Бруклин е твърдял, че е искал да убие само себе си и не е действал от името на "Ислямска държава", когато е детонирал самоделното устройство на 11 декември 2017 г.

Обвиниха нюйоркския атентатор в тероризъм

Федералният съдия Ричърд Съливън, наложил присъдата, окачестви действията му като "варварски и отвратителни". Никой не е загинал при взрива. Ранени са били четирима души, а извършителят е бил обгорен.

Бомбата е била изработена от материали, събрани на строителна площадка наблизо, където Ула е работел като електротехник.

Прокуратурата пледираше, че Ула е бил разгневен на президента Доналд Тръмп заради политиката му в Близкия изток и че е бил вдъхновен от пропагандата на "Ислямска държава" да убива. В момента на престъплението Акайед Ула е притежавал разрешително за пребиваване и е живеел в Бруклин заедно със своята майка, сестра и двама братя. Съпругата му и невръстният му син са били в Бангладеш. Той е бил признат за виновен през ноември 2018 г. от същия съдия.

Мая Йорданова
696 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Анонимен

2021.04.22 | 23:33

1
Човекът не е убил никого, нито самият той е умрял, но е получил доживотен + 30 години. Странно.

2021.04.23 | 06:32

2
Що да е странно?

Добави коментар

Водещи новини