Нанси Пелоси ще реши дали да се разследва нападението срещу Капитолия от 6 януари

  • 23 юни 2021 09:16

  • 214
  • 1
Нанси Пелоси ще реши дали да се разследва нападението срещу Капитолия от 6 януари
© Getty Images

Председателката на Камарата на представителите на САЩ Нанси Пелоси тази седмица ще реши дали да създаде специална комисия, която да разследва нападението срещу Капитолия, извършено на 6 януари. Това написа в Туитър заместник-началникът на канцеларията й Дрю Хамил.

Ройтерс и американски медии съобщиха вчера, позовавайки се на добре информирани източници, че Пелоси е рашила да формира такава комисия. Нейният сътрудник уточни по този повод, че тази седмица тя смята да обяви дали да предприеме тази стъпка. По думите му Пелоси предпочита комисията да е двупартийна, която републиканците в Сената блокират.

Полицай е с обвинение за участие в щурма на Капитолия

Сенаторите републиканци блокираха на 28 май двупартийно разследване на смъртоносния щурм на Капитолия от привърженици на бившия президент Доналд Тръмп, опитващи се да попречат да бъде удостоверена победата на Джо Байдън на президентстките избори. През май за създаването на комисия гласуваха 54 души, а 35 - всичките републиканци, бяха против. За да мине предложението, бяха необходими най-малко 60 гласа, припомня БТА.

Novini.bg
214 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2021.06.23 | 10:38

1
А бpе вeщер, cама ли щe cе pазследваш.

Добави коментар

Водещи новини