Полицай е с обвинение за участие в щурма на Капитолия

  • 12 юни 2021 07:48

  • 553
  • 2
Полицай е с обвинение за участие в щурма на Капитолия
© gettyimages

Полицай от Чикаго беше обвинен в участие в щурма на Капитолия във Вашингтон на 6 януари и влизане в кабинета на сенатор, съобщава БТА.

29-годишният Каръл Куизиък беше арестуван вчера, като са му повдигнати обвинения за пет наказуеми деяния, включително проникване в охранявана сграда, нарушаване на дейността на държавни служители и непристойно поведение на територията на Капитолия с цел спъване работата в Конгреса.

Доклад на американския Сенат разкрива обхватни провали по време на щурма на Капитолия

Прокуратурата твърди, че Куизиък е бил в тълпата, нахлула в кабинета на сенатора демократ от Орегон - Джеф Мъркли, а няколко дни по-рано бил в отпуск по болест и пътувал до столицата, за да присъства на митинг в подкрепа на тогавашния президент Доналд Тръмп. В съобщение до приятел Куизиък написал, че отива да спасява държавата и да „види сметката на комунягите”.

Вчера Куизиък се яви във федерален съд в Чикаго. Неговият адвокат каза, че той е полицай от 2018 г.Полицейският началник Дейвид Браун съобщи, че Куизиък е бил лишен от правомощия веднага щом се разбрало, че е участвал в щурма. Браун изтъкна, че ако твърденията се докажат, това ще е „предателство към всичко, което отстояваме”.

„Фактът, че чикагски полицай е обвинен в нападение срещу американската демокрация ме отвращава”, каза още Браун.

При щурма на Капитолия загинаха петима души, а стотици бяха ранени.

Мая Йорданова
553 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Trishaqlyha

2021.06.12 | 12:34

2
М­л­­а­­­д­а­­ ­м­­о­­­к­­­р­­­а­­ ­­­у­ч­­е­н­­и­ч­к­­а­ ­­ч­­­у­к­­а­­­ ­­­ ­W­ ­­­W­­­ ­W­­­ ­­.­ ­­B­­­ ­­­G­ ­­­1­­ ­­­7­­­ ­­­.­ ­C­ ­­L­ ­­U­ ­­B

2021.06.12 | 08:46

1
Кaквo ни e6e нaс пpoстoтиятa в САЩ, всe eднo нaшитe тикви, чepвeни 6a6ички, лилaви пeнций и yмнoкpaсиви нe ни стигaт? И тoвa 6eз дaжe дa спoмeнaвaмe ДС–пaтepициoтитe.

Добави коментар

Водещи новини