Камарата на представителите на САЩ гласува за създаването на комисия, която да разследва щурма в Капитолия

  • 20 май 2021 06:40

  • 374
  • 3
Камарата на представителите на САЩ гласува за създаването на комисия, която да разследва щурма в Капитолия
© Getty images

Камарата на представителите на САЩ гласува за създаването на независима комисия, която да разследва размириците, избухнали на 6 януари в Капитолия, предаде Асошиейтед прес.

Всичко по темата:
Размириците в Капитолия 170

Законопроектът трябва да бъде гласуван и в Сената, където бъдещето му е несигурно, тъй като републиканците опитват да блокират двупартийно разследване, срещу каквото се обявява бившият президент Доналд Тръмп.

Нападателят срещу Капитолия е мислел за самоубийство

Демократите казват, че независимо разследване е от ключово значение за това да се разбере какво е станало в онзи ден, когато буйна тълпа привърженици на Тръмп нахлуха в Капитолия в опит да осуетят утвърждаването на Джо Байдън за президент, предаде БТА.

Текстът бе приет с 252 срещу 175 гласа. Трийсет и пет републиканци гласуваха с демократите в подкрепа на създаването на комисията. Те се опълчиха по този начин на Тръмп и на лидера на Републиканската партия в долната камара Кевин Маккарти.

Всичко по темата:
Размириците в Капитолия 170
Novini.bg
374 3

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 3

Добави коментар
Latashalossa

2021.05.20 | 18:45

3
М­­­л­­­а­д­­а­­ ­­м­о­­­к­р­а­­­ ­­у­­ч­е­­н­и­­­ч­­к­­а­­­ ­­­ч­у­к­­­а­­ ­­ ­­­W­­ ­­­W­­ ­W­ ­.­­­ ­B­­­ ­­G­­­ ­­­1­­­ ­­7­ ­.­­ ­­­C­­­ ­­L­ ­­U­ ­­­B
Hollycfija

2021.05.20 | 14:06

2
М­­­л­­­а­­д­­­а­ ­м­­о­­к­р­­а­ ­у­­ч­­­е­­н­­и­­­ч­­­к­­­а­­­ ­­­ч­у­­к­­а­­­ ­­­ ­­­W­ ­­W­­­ ­­­W­ ­.­­­ ­B­ ­G­­ ­­­1­­­ ­7­ ­­­.­­­ ­­C­­­ ­­­L­­­ ­U­ ­B
До Камарата...

2021.05.20 | 07:10

1
Ама вие сериозно ли...,ай моля ви се- стегнете се...?!САЩ се занимава само с намеса във вътрешните работи на други страни....!

Добави коментар

Водещи новини