Грета Тунберг каза пред Конгреса на САЩ, че е време да се постъпи правилно

  • 22 април 2021 21:08

  • 1427
  • 3
Грета Тунберг каза пред Конгреса на САЩ, че е време да се постъпи правилно
© Getty Images

Шведската активистка Грета ТунбергГрета ТунбергГрета Тинтин Елеонора Ернман Тунберг, родена на 3 януари 2003 г. е шведска ученичка и климатична предупреди днес американските конгресмени, че историята ще ги държи отговорни за климатичните катастрофи, ако не спрат субсидирането на индустриите за изкопаеми горива, преди да стане прекалено късно, предадоха БТА и Ройтерс.

Осемнайсетгодишната Тунберг, чийто активизъм вдъхнови глобално движение, се яви на видеоконферентно изслушване пред комисия на Камарата на представителите в деня, в който президентът Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в откри също по видеоконферентна връзка двудневната световна среща на върха за климата, обещавайки да съкрати наполовина въглеродните емисии на САЩ до 2030 г.

"Простият и удобен факт е, че ако искаме да изпълним обещанията и ангажиментите си от Париж, трябва да спрем субсидиите за изкопаеми горива . . . сега", каза Тунберг имайки предвид Парижкото споразумение за климата от 2016 г., в което правителството на Байдън отново върна САЩ, след като Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския беше извадил страната от него.

Тунберг, която стана екоактивистка на 15-годишна възраст, когато започна да пропуска занятията в училище, за да протестира в петъците пред шведския парламент срещу бездействието по отношението на климатичните промени, призна, че е песимистично настроена.

"Не вярвам и за секунда, че наистина ще направите това", каза тя пред конгресмените от подкомисията за околната среда на правната комисия в Камарата на представителите.

"Все още имате време да постъпите правилно и да спасите наследството ни, но този времеви прозорец няма да остане отворен за дълго", каза Тунберг и добави: "Ние младите хора сме онези, които ще пишем за вас в учебниците по история . . . Затова моят съвет към вас е да направите мъдър избор".

Председателят на подкомисията конгресмен Ро Кана оказва натиск върху съпартиеца си Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в да спре субсидиите за изкопаеми горива в рамките на план за обновяване на инфраструктурата в САЩ.

"Оценяваме това, че президентът Байдън постави във фокуса на предизборната си кампания спирането на субсидиите за изкопаеми горива. Важни са обаче детайлите, посочи в изявление Кана преди изслушването на Грета ТунбергГрета ТунбергГрета Тинтин Елеонора Ернман Тунберг, родена на 3 януари 2003 г. е шведска ученичка и климатична от подкомисията.

Novini.bg
1427 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Марко Зукерберг

2021.05.22 | 22:55

3
кфа е тая пача лек :)
Уфф

2021.04.22 | 23:06

2
Имам едни фантазии с тая ...
ISTORIK

2021.04.22 | 22:02

1
Това момиче няма да умре от глад. Но няма и кой знае какво да направи освен ефекта от собственото си присъствие. Модерни времена... Жалка история!

Добави коментар

Водещи новини