Гледай на живо

Евро 2020: "Трето полувреме" след Португалия - Германия 2:4

Нападателят срещу Капитолия е мислел за самоубийство

04 април 2021 09:07

Нападателят срещу Капитолия е мислел за самоубийство
©
436 2

Извършителят на нападението срещу Капитолия, при което загина един полицай, е страдал от налудничави мисли, параноя и е мислел за самоубийство, предаде АП.

Следователите смятат, че извършеното нападение е изолиран инцидент, дело на объркан младеж. Семейството на извършителя разказало, че той е имал все по-налудничави мисли.

Видеозаписът на нападението показва как 25-годишният Ноа Грийн, след като е блъснал двама полицаи от охраната на Капитолия с автомобила си, излиза от колата с нож в ръка и се затичва към полицаите. Полицаите го простреляха и той почина в болница от раните си.

Нападателят край Капитолия е бил привърженик на движението "Нация на исляма"

Във вече премахнати постове онлайн Грийн е заявявал, че е подложен на контрол на съзнанието от страна на правителството, както и на следене. Той се самоопределя като последовател на "Нация на исляма" и на лидера на движението Луис Фаракан.

"Нация на исляма" е основано в щата Мичиган през 1930 г. и заявява, че се бори за разпространение на исляма и за подобряване на положението на афроамериканците.

Редица правозащитни организации в САЩ са го обвинявали в предубеденост към белите, расизъм, антисемитизъм и изопачаване на исляма. Те подчертават, че движението разпространява екстремистки и сепаратистки идеи и подкрепя идеята за превъзходството на тъмнокожите над белите.

436 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Noraa16

2021.04.10 | 03:53

2
­В­и­­ж­т­­е­ ­­­м­­­о­­­я­­т­­­а­­­ ­т­­­и­й­­­н­ ­­­п­­у­т­­­к­а­­­ ­-­­­ ­W­W­W­­.­­B­G­1­­­7­­.­­C­­­L­­U­­­B­
Мира

2021.04.04 | 09:34

1
Няма такава военщина

Добави коментар

Водещи новини