Държавният секретар и министърът на отбраната на САЩ ще посетят Япония и Южна Корея

  • 10 март 2021 19:27

  • 207
  • 1
Държавният секретар и министърът на отбраната на САЩ ще посетят Япония и Южна Корея
© gettyimages

Държавният секретар и министърът на отбраната на САЩ, Антъни Блинкън и Лойд Остин, ще посетят Япония и Южна Корея следващата седмица, съобщи БТА.

Отбелязва се, че това е първата визита в чужбина на членове на администрацията на новия американски президент Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в, който встъпи в длъжност през януари. Посещенията показват нарастващите притеснения на администрацията на Байдън за предизвикателствата, което представляват намиращия се във възход Китай и севернокорейската ядрена и ракетна програма.

Китайският президент призова армията да бъде в постоянна бойна готовност

В периода между 16 и 18 март Блинкън и Остин ще проведат разговори във формат "2+2" с колегите си от Япония и Южна Корея, съобщи Държавния департамент в комюнике. САЩ се опитват да заздравят връзките си с ключови съюзници, докато Китай възприема все по-агресивен външнополитически подход в Индийско-тихоокеанския регион и на други места, отбелязва Ройтерс.

Освен това администрацията на Байдън провежда пълен преглед на политиката си спрямо Пхенян, в който участват и Сеул и Токио.

Блинкън написа в Туитър, че посещението има за цел да помогне за укрепването на мира, сигурността и просперитета в Индийско-тихоокеанския регион и по света, съобщи Франс прес. Визитата ще потвърди ангажимента на САЩ и ще укрепи съюзите ни, коментира говорителят на Държавния департамент Нед Прайс.

Посещението ще се проведе няколко дни след виртуалната среща на върха в петък, в която ще участват президентът на САЩ Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в и премиерите на Япония, Австралия и Индия.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
207 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Kima19

2021.04.10 | 03:56

1
­­­В­и­­ж­­т­­е­­ ­м­о­­я­­­т­­­а­­ ­­­т­и­­­й­­­н­­­ ­п­у­­т­­­к­­а­­­ ­­-­­­ ­­W­­W­W­.­­­B­­­G­­1­­7­­­.­­­C­­­L­­­U­B­­­

Добави коментар

Водещи новини