Китайският президент призова армията да бъде в постоянна бойна готовност

  • 10 март 2021 15:00

  • 13900
  • 4
Китайският президент призова армията да бъде в постоянна бойна готовност
© gettyimages

Китайският президент Си Цзинпин призова армията да бъде в постоянна бойна готовност, изтъквайки "нестабилността" и "несигурността", съобщава БТА, като се позова на държавни медии.

Целият състав на въоръжените сили трябва "винаги да е готов да отговори на всички видове сложни и трудни ситуации", казал Си на среща с военна делегация по време на годишната сесия на китайския парламент.

Китай решително ще възпре намеса на външни сили в Хонконг

Развитието на въоръжените сили трябва да е концентрирано върху "бойната готовност", заявил Си.

Той определил плана за петилетката 2021-2025 като добра отправна точка за засилване на националната отбрана и армията. В края на едноседмичната си сесия в петък Общокитайското събрание на народните представители (парламентът) ще одобри закон, в който е залегнал набелязаният курс, както и голямо увеличение на военните разходи тази година в размер на 6,8 процента.

Китайският държавен ръководител, който е и лидер на управляващата комунистическа партия и председател на военната комисия, наблегнал на важното значение на науката и иновациите за развитието на отбранителния потенциал на страната.

Китай модернизира въоръжените си сили на фона на нарастващото напрежение със САЩ и Тайван, инциденти по границата с Индия и спорове за острови в Южнокитайско и Източнокитайско море.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
13900 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Francescaa19

2021.04.10 | 03:56

4
­­­В­­и­­­ж­т­е­­­ ­м­­­о­­­я­­­т­­­а­ ­т­­­и­­­й­­н­ ­­п­у­­­т­к­­а­ ­-­­ ­­­W­W­­­W­.­B­G­1­­7­­­.­­­C­­L­­U­­B­

2021.03.12 | 20:12

3
RESPEKT
ело

2021.03.10 | 19:21

1
Преди съм казва,че човечеството е както в далечната в 1937-1938 преди ВСВ. (погледнете историята ) целият "цивилизован" Запад ( на власт са Хитлер,Франко,Мусолини, ) ."Световното зло" наречена Америка влага милиони долара в Немската икономика и целият " прогресивен , демократичен" Запад е единен и сключват както помежду си така и общ договор който забранява-финансиране,технологии, високо технологична продукция, стоки притежаващи стрaтегическо и военно значение да не бъдат предоставени или продадени на Съветският Съюз.(готвят се голямата война която ще се разиграе на Изток за окупиране на огромните природни богатства които се намират там.) Само Форд в своите заводи в това число и в Германия е произвела повече от 400 хиляди а Рено около 250 хиляди товарни камиони за Вермахта. Сега "цивилизованите" окупатори и престъпниците каубои трябва да воюват на два фронта срещу Китай и Русия. Кой знае може би ( не вярвам Западните идиоти да го осъзнават) това последната война за човечеството само малоумните, идиотите биха си помисли,че ще излязат победители .

2021.03.10 | 20:42

2
Китай днес е като Германия преди ВСВ.

Добави коментар

Водещи новини