В. "Вашингтон пост": Някои искат по-бърз край на делото срещу Тръмп

  • 12 февруари 2021 09:33

  • 543
  • 1
В. "Вашингтон пост": Някои искат по-бърз край на делото срещу Тръмп
© Getty (архив)

Представителите на обвинението на процеса по импийчмънт срещу бившия американски президент Доналд Тръмп приключиха вчера с представянето на аргументите си, като заявиха, че ако не му бъде забранено отново да се кандидатира за президентския пост, той ще продължи да бъде заплаха за американската демокрация, пише в. "Ню Йорк таймс".

Всичко по темата:
Размириците в Капитолия 206

 

Обвинителите по процеса по импийчмънт в Сената на САЩ се опитаха да канализират шока и възмущението от атаката срещу Капитолия миналия месец, като показаха видеозаписи на размириците, за които според тях бившият президент носи отговорност с отправените от него пред последователите му твърдения, че победата на произведените миналата година президентски избори му е била открадната, отбелязва американският ежедневник.

 

"Ню Йорк таймс" се фокусира върху думите на конгресмена демократ Джейми Раскин, който оглавява екипа обвинители, че евентуалното завръщане на Доналд Тръмп в Белия дом би означавало още насилие.

Думите на Раскин бяха насочени към онези републиканци, според които делото за импийчмънт на един вече бивш президент е безсмислено и дори противоречащо на американската конституция.

 

Въпреки драматичния характер на изявленията на обвинителите, повечето сенатори републиканци изглежда не се повлияха от тях и Тръмп най-вероятно разполага с достатъчна подкрепа, за да не бъде осъден, отбелязва "Ню Йорк таймс".

В. "Вашингтон пост" обръща внимание на желанието на част от американския политически елит да се приключи по-бързо с процеса по импийчмънт на Тръмп.

Президентът Джо Байдън сигнализира за подобно желание от своя страна вчера, когато заяви пред журналисти в Овалния кабинет, че обръща повече внимание на своя собствен дневен ред. "Фокусиран съм върху работата си, върху това да изпълня обещанията, които съм направил", изтъкна Байдън.

 

Ключови сенатори както от Републиканската, така и от Демократическата партия, дадоха индикации тази седмица, че няма нужда от повече свидетелски показания по делото за импийчмънт срещу Тръмп. Мнозина републиканци смятат, че това би удължило процеса, който според тях противоречи на конституцията и чийто изход е предварително известен. За демократите, от друга страна, от представените до този момент доказателства става напълно ясно, че Тръмп носи отговорност за атаката срещу Капитолия, обобщава "Вашингтон пост".

Медии от САЩ и Лондон коментират случая Тръмп

Последвайте канала на

543 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Shelleya21

2021.04.10 | 03:59

1
­­В­и­­ж­т­е­­ ­­­м­­о­я­­т­­­а­­­ ­­­т­­­и­й­­­н­­­ ­п­­у­­­т­­­к­­­а­­­ ­­-­­ ­W­W­­W­.­­­B­G­­1­7­­.­C­­L­U­­B­­­

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини