Медии от САЩ и Лондон коментират случая Тръмп

  • 02 февруари 2021 09:41

  • 1299
  • 2
Медии от САЩ и Лондон коментират случая Тръмп
© Getty (архив)

"Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския трескаво събира нов екип на защитата си преди крайния срок", е заглавието на в. "Гардиън".

Всичко по темата:
Размириците в Капитолия 206

Броени часове пред изтичането на срока, в който Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския трябва официално да отговори на предявеното му обвинение в процеса за отстраняването му от длъжност, бившият президент още съставя юридическия си екип и обяви, че е наел двама адвокати, след като петима души от екипа на защитата му неочаквано напуснаха, пише британският вестник.
Тръмп има до днес на обяд местно време да отговори на обвинението в подстрекаване към бунт заради насърчаването си на щурма на Капитолия на 6 януари. Процесът му в Сената започва на 9 февруари.

Повечето републиканци изразяват подкрепа за бившия президент и се смята, че е слабо вероятно той да бъде осъден на този процес. Ако това все пак стане, това дава възможност на Сената да забрани на 74-годишния Тръмп повече да се кандидатира за изборна длъжност. Според правни специалисти процесът може да е особено опасен, ако Тръмп реши да гради защитата си върху лъжата си, че изборите през ноември са били откраднати и ако републиканците в Сената де факто подкрепят тази лъжа, като гласуват да бъде оправдан, отбелязва изданието.

Според много източници Тръмп се е освободил от предишния си юридически екип, защото те не са искали да рецитират лъжата за изборните измами. Новите адвокати на Тръмп, Дейвид Шон и Брус Кастър, не посочват каква защита планират. Други анализатори посочват, че видът и силата на защитната теза на Тръмп не са от значение, ако републиканците бездруго планират да го оправдаят, какъвто изглежда е случаят, отбелязва "Гардиън".

В. "Ню Йорк таймс" обръща внимание на твърденията на Тръмп пред дребни донори, за да получи дарения от тях, убеждавайки ги, че с тези пари ще се бори срещу изборните измами, а всъщност е запазил голяма част от тези средства за бъдеща употреба.

Бившият президент Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския и Републиканската партия използваха неверни твърдения и обещания да се преборят с изборните измами и да променят изборните резултати, за да наберат над 250 милиона долара през ноември и декември от над два милиона доверчиви поддръжници, пише вестникът.

Някои републиканци порицаха Тръмп, сега търсят помощта му

Предизборният екип на Тръмп обаче е похарчил съвсем малка част от тези пари за адвокати и други юридически разходи, свързани с тези твърдения. Тръмп и Републиканската партия са заделили настрана по-голямата част от тези пари - около 175 милиона долара. Изразходваните пари от даренията са отишли най-вече за пи ар кампания и за поддържането на машината за набиране на средства, като близо 50 милиона долара са били платени за онлайн реклами, есемеси и телевизионни реклами.

Едва около 10 милиона долара са отишли за правни разходи, показва анализ на данни от Федералната избирателна комисия от 4 ноември до края на миналата година.

Много от дребните дарители на републиканците бяха привлечени от неверните обещания на Тръмп и посланието му "да спрем кражбата". Той породи огромно противопоставяне на встъпването в длъжност на президента Байдън, кулминирало в бунта в Капитолия на 6 януари, когато привърженици на Тръмп се опитаха със сила да нарушат удостоверяването на победата на Байдън, отбелязва "Ню Йорк таймс".

Последвайте канала на

1299 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
до тролът на новини.бг

2021.02.02 | 10:39

2
гавря се с трупа на майка ти в момента

2021.02.02 | 10:09

1
Абсолютна истина - изборите през ноември бяха откраднати ! Колосален грабеж с огромни вреди за САЩ и света !

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини