Докато сме на темата с двуличниците…

  • 14 януари 2021 18:02

  • 1912
  • 0
Докато сме на темата с двуличниците…
© Getty Images/ Колаж: Novini.bg

2021 година е. Мисля, че е крайно време да теглим чертата и да видим какво излиза в колонката с „отговорите“, какво беше натворено и какво излезе като резултат. 

Белите националисти, фашисти и расисти си измислят „нагаждачески“ имена, за да избегнат да се нарекат с истинските си имена (бели националисти, фашисти и расисти). Или се страхуват, или ги е срам. Което рязко контрастира с твърденията им, че са безстрашни и не съжаляват за нищо. 

Това е вдъхновено от последните събития в САЩ, но—съгласете се—лепва идеално и у нас, и навсякъде по света. 

Докато сме на темата с двуличниците: стана ясно, че явно всички или почти всички политически форми по света са форми на организирана престъпност. Републиканската партия в САЩ упорито отказва да заклейми действията на Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския. САМО 10 републиканци са гласували за импийчмънта на Тръмп. Въпреки всичко, което той направи. И това не е от лоялност към него, а към идеята, че никога не се обръща гръб на свой. Посланието е: ние сме фамилия, винаги разчитаме едни на други, ДОРИ когато немислимото е извършено. Без значение какво се е случило, ще закриляме нашите. Посланието е към бъдещите „извършители“, защото на всички ни е ясно, че още отвратителни тъпоумия ще бъдат извършвани и още престъпления срещу човечеството са в разработка, нали за това си мечтаят. Посланието е: не се страхувай, пазим ти гърба, който и да си ти, щом си от нашите. La familia.

Стана ясно, че нарцистичните социопати ще са нарцистични социопати докрай. Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския е отказал да признае отговорност за случилото се на 6 януари и е заявил, че, ако го импийчнат пак, ще трябва да се пазят от вълната от насилие. Иначе не ги „заплашва“, не бе, ни най-малко… само ги предупреждава. Човекът има реториката на главатар на организирана престъпна група. Той не казва директно „нападнете“ или „убийте“, не—той казва „погрижете се“, „накарайте ме да се гордея“, „борете се“. И после: не бе – не ви заплашвам… аз ви предупреждавам… 

А сега и адвокатът му Руди Джулиани разбра, по трудния начин, че нарцистичните социопати са неблагодарници. Тръмп е отказал да плати хонорарите на Руди и е наредил на служителите си дори да не му вдигат телефона. Кофти. Вицепрезидентът му Пенс също го разбра по трудния начин, но какво да се прави. Те поне имат личен интерес от това и са си заложили зад*ика с цел. Проиграха го, но поне имаха цел. Това, което повече ме тревожи е кога обикновените хора по света ще се опомнят, че не трябва да разчитат на нарцистичните социопати? Разбира се, че говоря за България—я, се огледайте; пуснете си новините. 

Чарли Кърк е 27-годишен „мислител“, консерватор и радио-водещ.

Това, което най-много ми харесва у кармата на собствените действия е, че винаги ги захапва такива, като Чарли, когато най-малко очакват:

2018 г. Чарли пише: „Хей либерали, забелязали ли сте, че когато консерваторите загубим надпревара, ние не правим бунтове, не крещим, не трошим прозорци, не горим коли, не нападаме хора, нито си взимаме почивни дни от работа. Невероятно е колко зрели и цивилизовани сме консерваторите. Моля, спомнете си това, когато преизберем Тръмп през 2020 г.“

Уф-ф-ф-ф-ф…

Скъпи Чарли, 

 

***

BREXITмания

Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е предупреждава ЕС, че няма да се поколебае да наруши договорките по Брекзит, заради празните магазини. 

Договорките, които той договори…

(???)

Плаши ЕС…?

***

Тук – на снимката вляво – жената, бизнесдамата – се фука, че е гласувала за Брекзит, че го е направила „за внуците си“. На снимката вдясно – същата дама се оплаква от новите правила. Това е ходещата и говореща персонификация на „ирония“. Но, дръжте се! Брекзитърите измислиха нов трик в торбата с нестихващи мъдрости. Новотодвайсе сега е, че са разкрили измамата!!! След като разбраха, че Брекзит е тотално дърво и някой ги е измамил, половината обвиняват ЕС в отмъстителност, но…

… но другата половина са още по-изобретателни и прозряха следния „сценарий“: понеже платформата и политическата кампания по напускането имаха уебсайт Leave.eu, нещастните брекзитъри „разбраха“, че всъщност Брюксел (а не някой друг!) е финансирал Брекзит, за да разбие Обединеното кралство, защото му завижда и е прекалено силно. „Доказателството“ било ето това „.eu“ в края на домейна на сайта им. Лъсна истината, както се казва. Добрата новина е, че поне са прозрели, че Брекзит е греда. 

А ето и малка дозичка от „вниманието към детайла“, което доведе до случването на Брекзит поначало. 

Скай Нюз пише, че от верига местни супермаркети предупреждават, че заради Брекзит, ще има недостиг на разни стоки, сред които маруля, салата, цитруси. И един брекзитиращ гений пише, че не му пука, защото ще се обърне към местните продавачи. 

Междувременно, за да се отървели от бремето да ги управляват „неизбрани чрез вот“ (пълна лъжа) бюрократи от Европейския парламент (всички там са избрани с вот), англичаните се насадиха да ги управлява наистина неизбран с вот – Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е, който се плесна на премиерския стол „по наследство“. Нищо не искам да кажа, но в Европарламента повечето хора поне могат да се обличат сами. 

Помислете си когато разни хора в България ви разправят, че Брекзит е страхотен и англичаните започват да живеят страхотно сега – защо го правят. Защото в Англия мнозина такива „ентусиасти“ се оказаха с набъбнали банкови сметки. Та… може би… някой има интерес да разкаже играта на ЕС и не щади хонорари за плямпалниците. Разбира се, може и да са си оригинално и безплатно „гениални“. Но, ако са политици… едва ли. Те безплатно не говорят и не заемат позиции. 

Докато сме на темата „Острова“, да отбележим как се движат нещата в свързаността причина-следствие:

Pimlico Plumbers заявиха, че няма да назначават служители, които не са се ваксинирали срещу COVID. Ако искаш да работиш за тях – ваксина. Знам, знам… шок! Бомба! Ужас! Ще ви изваксинират деенкато оригиналното, българското, родното и ще ви върнат фалшиво такова от маймуна-робот, правено в арабско-еврейска лаборатория на китайския Марс. Но, какво да се прави, такива са реалностите. Вие казвате: свободен избор, и бизнесът казва: свободен избор. Никой никого на сила не кара да прави нищо. Те искат да си запазят живота и здравето и не ви искат вирусите. Както вие сте свободни да не се ваксинирате, така и те са свободни да не ви наемат на работа. Не знам дали знаете, но… и много други фирми обмислят същото. 

Като споменахме COVID… това, за което учените по света предупреждават от много време, е промяната в климата, която – когато ни връхлети – ще накара COVID пандемията да ни се струва като приятен спомен. 

Не че нещо, но… България е под вода, а гениите продължават да се чудят откъде им е дошло и защо природата била „полудяла“, а последните две години бележат световни температурни рекорди.

Сигурно има причина, но каква ли е… каква ли е…? Сигурно е нещо педалско и либерастко за замърсяването и изсичането, и възобновяемите енергийни източници, и дрън-дрън либерастки глупости… ЕЙ! Знаете ли какво ми светна сега! Ми тя – планетата ни – е либераст! Самата тя явно е либералче некво и затова ни тормози. Хм… 

Споменах либераст, та няма как да не спомена пак Тръмп и феновете му.

Първо:

И второ: В историята на САЩ е имало 4 (че-ти-ри. ЧЕТИРИ!) процедури по импийчмънт. В ЦЯЛАТА история на САЩ. И две от тях (половината!) са за Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския

Но, то пà и историята им не е толкова дълга, а…?  

Последвайте канала на

Александър Томов
1912 0

Водещи новини