И Джо Байдън пред импийчмънт?

Републиканката от щата Джорджия Марджъри Тейлър Грийн е изразила готовност да внесе предложение за импийчмънт на Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в, написа американското списание Хил.

Според депутатката в Камарата на представителите (долната камара на парламента във Вашингтон) новоизбраният президент на САЩ е бил корумпиран и подвластен на външни сили и заради това той не е бил способен да води страната.

"От името на народа на САЩ искам да заявя, че лидерите на нашата страна трябва да бъдат отговорни хора. Ние не можем да имаме президент, който е готов да използва дадените от Конституцията и законите на страната ни пълномощия за лични цели. Ние не може да имаме държавен глава, купен от китайски и украински фирми. Заради това аз още на 21 януари (първия ден след встъпването в длъжност на новия президент) смятам чрез дадените ми пълномощия да задействам процедура по отстраняването на господин Байдън от поста държавен глава", е заявила депутатката.

Грийн не е посочила конкретни обвинения към Байдън. Цитираната медия припомни как през февруари 2020 г. Киев е започнал разследване за евентуална намеса на американския политик в работата на бившия главен прокурор на Украйна Виктор Шокин и опит за негово отравяне. Обвинителят е разследвал дейността на газовата фирма "Бурисма", в чийто управителен съвет е влизал синът на политика Хънтър Байдън. По-късно и двете дела са били закрити.

Хънтър Байдън

По време на кампанията за Белия дом привърженици на Доналд Тръмп са обвинили Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в в бизнес с Китай. Тези твърдения обаче са останали без покритие.


Грийн е била избрана за депутат на 3 ноември 2020 г. , когато американските граждани освен за президент са гласували и за 435-мата членове на Камарата на представителите. Тя  е от крилото на републиканците, подкрепящи Тръмп. Самият президент нееднократно е наричал Грийн нашата изгряваща звезда.

Да припомним, късно снощи българско време Камарата на представителите е гласувала в полза на отстраняването на Тръмп от власт. Очаква се в скоро време и Сенатът да гласува по същото предложение.

Ако законодателите от горната камара на парламента потвърдят решението на колегите си от долната, Тръмп би станал първият държавен глава на САЩ, отстранен от власт чрез импийчмънт.

Тръмп е бил в Овалния кабинет по време на гласуването на импийчмънта

 

 

 

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

US

още

Анкета

Одобрявате ли оставката на Марк Рюте?

Одобрявате ли оставката на Марк Рюте?

Избрано от Интернет