Георги Марков: Ще има ли импийчмънт и за Доналд Тръмп-младши?

  • 12 януари 2021 15:47

  • 809
  • 3
Георги Марков: Ще има ли импийчмънт и за Доналд Тръмп-младши?
© Getty Images/Guliver (архив)

Ще има ли импийчмънт и за Доналд Тръмп-младши? Това попита в пост във Фейсбук депутатът от ГЕРБ Георги МарковГеорги МарковГеорги Евдокиев Марков е български политик и конституционен съдия от 1994 до

Пибликуваме поста му без редакторска намеса: 

Президентът Байдън каза МЪДРИ думи, че ще работи за ОБЕДИНЕНИЕТО на Америка. Тя наистина е много разделена, лани изпотрошиха и подпалиха маса градове, исторически паметници, обезглавиха дори статуя на Исус Христос.

Медии: Опитът за импийчмънт на Доналд Тръмп е рисков ход

В същото време, когато новият президент говори за обединение, демократите внесоха искане за импийчмънт на Тръмп 9 дни преди края на мандата. И Байдън го подкрепи. Що ли за обединение ще бъде това, щом ФБР СЕ ТРЕВОЖИ И БИЕ КАМБАНАТА за опасност от въоръжени въстания във всички големи градове на Щатите, ако сегашният президент бъде освободен предсрочно.

В неделя по CNN големият актьор Арнолд Шварценегер извади един огромен меч, сложи го на бюрото си и призова да се признае вотът в полза на Байдън, наричайки изборите честни. И той призова за обединение, ала веднага след това изтърси, че Тръмп е най-слабият президент в историята на Америка.

Не ми е работа да говоря от името на 75 млн. американци, при това гласували на урните, а не от гробищата, ама няма как да не са се почувствали кофти, че са толкова глупави, че са били "за" такъв слаб президент.

Г-жа Пеноси пък даде сигнал от американския Сенат да няма вече мама и татко, той и тя. Не вярвам да са се зарадвали фермерите от Централните щати, които са християни, празнуват Коледа и Великден, имат съпруги жени и деца от тях.

Трудно ще се обединят около "обединителната" фраза да няма мама и татко.

Искането за импийчмънт на Тръмп ще бъде внесено за обсъждане тази седмица

Явно ще се върви към ОБЕДИНЕНИЕ чрез РАЗЕДИНЕНИЕ.

Затвориха устата на Тръмп в социалните мрежи, който е действащ президент и се получи странно обединение. Той получи подкрепа от г-жа Меркел и от г-н Навални, които разбират, че зорлем ще направят Тръмп герой. Синът му Доналт младши заяви, че на този цирк сигурно се смеят Сталин, Ленин и Мао. Дали те се смеят не знам, но със сигурност се смеят президентите на Китай и Русия - Си и Путин.

Приятели, заговорих за младия Тръмп и се сетих, че е много готин - висок 190 см., както татко си, красавец, ходи по мадами, образован, роден в сърцето на Манхатън и с политически опит. И си рекох, че като нищо може да се яви през 2024-та за президент. Ще бъде на 52 години. Няма да му трябва и партия. Ще проповядва срещу глобализма, срещу износа на демокрация и "за" мама и татко. Едва ли ще спечели цяла Америка, ама за половината е сигурно.

Чак от България умни хора, като политолога Андрей Райчев и моя приятел журналистът Петко Георгиев, които симпатизират на демократите, правилно ги посъветваха да я карат по-полека: Тръмп има над 70 млн. избиратели, някои от които върли фенове, демократите трябва да се мъчат да приобщат Централните щати и т. н. Но демократите не ги чуват и искат импийчмънт до дупка.

Долната камара на САЩ ще разгледа обвинителния акт срещу Тръмп за импийчмънт

Реших и аз, като бивш конституционен съдия, да им предложа нещо: импийчмънт и на Доналд Тръмп-младши, импийчмънт до дупка, па каквото сабя покаже. Някои ще ме репликират, че го няма в Конституцията, ама и ще се поправи - след 15-тата поправка ще има 16-та и толкоз.

Бог да пази демокрацията във Великата Америка!

Ще има ли импийчмънт и за Доналд Тръмп-младши? Президентът Байдън каза МЪДРИ думи, че ще работи за ОБЕДИНЕНИЕТО на...

Публикувахте от Георги Марков в Вторник, 12 януари 2021 г.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
809 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
ИЦО

2021.01.12 | 18:41

3
Защо продължавате да ни занимавате с бъртввежите на един доносник на ДС, изхранващ се от политическа проституция....? ЗАЩО????

2021.01.12 | 16:58

1
Евала Жоро! Винаги ме кефи както ги редиш! Голям майтап наистина, но играчка плачка става. Тая дъртофелница Нанси трябва да я разкарат. Абе да се оправят.

2021.01.12 | 17:59

2
ДЪРТИЯТ КОМУНИСТ МАРКОВ ГЛУПОСТИ ГОВОРИ КАТО ВСЕКИ ДЪРТ КОМУНИСТ

Добави коментар

Водещи новини