Хюман райтс уоч: Байдън дава шанс за фундаментална промяна

  • 13 януари 2021 16:25

  • 434
  • 0
Хюман райтс уоч: Байдън дава шанс за фундаментална промяна
© Getty Images/Guliver

Шефът на правозащитната организация Хюман райтс уоч Кенет Рот призова новоизбрания президент на САЩ Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в да използва четиригодишния си мандат, за да затвърди защитата на човешките права като част от американската външна политика, предаде ДПА, цитирана от БТА.

По време на мандата на Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския "пренебрегването на човешките права в страната и близките му връзки с приятелски настроени авторитарни лидери в чужбина подкопаха сериозно доверието към САЩ извън страната", заяви Кенет Рот, изпълнителният директор на базираната в Америка правозащитна организация. "Осъждането на Венецуела, Куба или Иран от страна на САЩ изглеждаше неискрено, когато в същото време се хвалеха Русия, Египет, Саудитска Арабия или Израел", добавя той във въведението към Световния доклад за 2021 г. на Хюман райтс уоч.

Байдън ще се изправи пред серия от вътрешни за САЩ кризи след встъпването си в длъжност - от излязлата от контрол коронавирусна пандемия до икономическото възстановяване и опасността от насилие от страна на десни екстремистки групи, отбелязва ДПА. Рот обаче излага серия от стъпки, които новоизбраният президент може да предприеме, за да постави човешките права начело на програмата си. Те включват спиране на военната помощ за извършващи нарушения правителства, осъждане на "насърчаването от страна на индийското правителство на дискриминацията и насилието срещу мюсюлманите", възстановяване на подкрепата за международни правозащитни организации и "многостранен подход" към Китай.

Доайенът на дипломацията на САЩ с важни съвети към Байдън

Последвайте канала на

Novini.bg
434 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини