Тръмп и Байдън дебатираха по трънливия въпрос за расизма в САЩ

  • 30 септември 2020 07:17

  • 357
  • 0
Тръмп и Байдън дебатираха по трънливия въпрос за расизма в САЩ
© Getty Images/Guliver (архив)

Двамата кандидати за президент на САЩ влязоха в спор по трънливия въпрос за расизма и дискриминацията, съобщи ДПА.

Джо Байдън обвини президента Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския, че опитва да насади омраза на расова основа и да всее разкол в американското общество. По думите му "има системна несправедливост в тази страна".

Байдън нарече Тръмп "пудела на Путин", президентът му отвърна остро

Тръмп репликира, че има голяма подкрепа сред афроамериканците и добави, че през 90-те години, когато е бил сенатор, Байдън е прокарал закон за престъпността, който е бил в ущърб на чернокожите в САЩ.

"Вижте закона за престъпността от 1994 г., където ги нарекохте "суперхищници". Афроамериканците били "суперхищници". . . Те все още помнят това", каза Тръмп.

Според телевизия Ен Би Си изразът "суперхищник" е бил използван от първата дама на САЩ Хилари Клинтън в подкрепа на закона, чийто съавтор е Байдън. Самият Байдън също е правил изявление по темата, където е използвал думата "хищници", отбеляза на сайта си Ен Би Си.

Модераторът на дебата Крис Уолас попита президента дали осъжда поддръжниците на теорията за превъзходството на бялата раса.

"Разбира се, склонен съм да го направя", отговори Тръмп, но бързо смени темата и каза, че според него основните отговорни за насилието в САЩ по време на протестите са леви групировки като "Антифа"

Радина Лазарова
357 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини