Засилва се полицейското присъствие в Портланд след убийството на привърженик на Тръмп

  • 01 септември 2020 06:44

  • 754
  • 0
Засилва се полицейското присъствие в Портланд след убийството на привърженик на Тръмп
© getty images

Щатската полиция на Орегон ще патрулира нощем в Портланд и с помощта на полицаи от съседни общини ще опита да се справи с вандалските прояви и насилието в града, съобщи Асошиейтед прес.

Мярката бе обявена от губернаторката на щата, демократката Кейт Браун, след като поддръжник на дясната организация "Патриотична молитва" бе убит в неделя при сблъсъци между привърженици на Тръмп и активисти на движението "Животът на чернокожите е от значение".

"Всеки от Орегон има правото свободно да изразява възгледите си, без да се бои от смъртоносно насилие. Няма да позволя на "Патриотична молитва" и въоръжени бели супремасисти да предизвикват кръвопролития по нашите улици", заяви в комюнике Браун.

Кметът на Портланд Тед Уилър предупреди, че може да има ескалация на насилието, тъй като в публикации в социалните мрежи се отправят закани за отмъщение за извършеното в неделя убийство, предаде Ройтерс.

Никой не е арестуван във връзка с убийството. Полицията съобщи, че убитият е 39-годишен мъж на име Арън Даниълсън.

Тръмп защити тийнейджъра, обвинен в убийството на протестиращи

Вчера бе организирана малка церемония в памет на Даниълсън близо до мястото, където бе убит - на тротоар пред паркинг.

"Портланд е в безпорядък и това е така от много години. Ако това посмешище, наричащо се кмет, не го разчисти, аз ще отида и ще го направя вместо него", написа вчера Тръмп в "Туитър" .

Последвайте канала на

Novini.bg
754 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини